ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Influencers: Πόσα χρήματα βγάζουν σε Facebook, Instagram και TikTok – Πώς κοστολογούνται;

Πόσα χρήματα βγάζουν οι Influencers στα social media - Με ποιον τρόπο κοστολογούνται οι αναρτήσεις τους
Influencers: Πόσα χρήματα βγάζουν σε Facebook, Instagram και TikTok – Πώς κοστολογούνται;

Τα social media αποτελούν πλέον έναν τόπο εργασίας και φυσικά το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα, με χιλιάδες Influencers να αποκομίζουν χρηματικά ποσά από πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram ή το TikTok.

Πόσα όμως είναι τα χρήματα που βγάζουν οι Influencers και με ποιον τρόπο γίνεται η κοστολόγηση των αναρτήσεων τους;

Απαντήσεις έδωσε μιλώντας στο MEGA, η «FIlio­_lou», (Φιλιώ Τσινόγλου) η οποία αποκαλεί τον εαυτό της ως μια διαφημιστική υπηρεσία ή ελεύθερο επαγγελματία.

Influencers: Πόσα χρήματα βγάζουν σε Facebook, Instagram και TikTok

Η επαγγελματίας influencer απάντησε σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν, όπως το χρηματικό όφελος του εκάστοτε συναδέλφου της αλλά και τη νόμιμη οδό που πρέπει να ακολουθηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια μετρά στον επίσημο λογαριασμό της 340.000 followers και πριν από περίπου 7 χρόνια, ξεκίνησε τη διαδικασία για να ανοίξει όλα αυτά που χρειάζεται για να είναι νόμιμα και σωστά σε αυτό το κομμάτι.

Μάλιστα, η «FIlio­_lou», η οποία είναι μητέρα και δημιουργεί περιεχόμενο που απευθύνεται κυρίως σε γονείς, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κοστολόγηση για κάποια διαφήμιση καθορίζεται από τον κάθε influencer.

«Υπάρχουν πακέτα, ο καθένας τιμολογεί τον εαυτό του όσο πιστεύει αυτός ότι του αναλογεί, με βάση τα νούμερα που κάνει και τα clicks. Τα χρήματα είναι ανάλογα τον influencer», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όμως, ξετύλιξε με τις δηλώσεις της και το κουβάρι γύρω από τα χρηματικά ποσά που μπορεί να αποφέρει στους δημιουργούς μια ανάρτηση αλλά και ποιο είναι το πιθανό μηνιαίο εισόδημα.

Όσο περισσότερους ακολούθους έχει κάποιος τόσο μπορεί να διαλέγει το περιεχόμενο που θα δημιουργεί, με τις τιμές για ένα post να ξεκινούν «από 100 ευρώ έως και 7.000» αναφέρει ενώ προσθέτει πως το εισόδημα που μπορεί να βγάλει κάποιος τον μήνα, υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει από 1.000 έως 20.000 ευρώ τον μήνα.

Δείτε τα όσα είπε η επαγγελματίας influencer στο κανάλι του MEGA:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Influencers: Πόσα χρήματα βγάζουν σε Facebook, Instagram και TikTok – Πώς κοστολογούνται;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.