ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Intime: Αν ξέρεις τον κ. Αργύρη ξέρεις πως έχει δίκιο ακόμα και σε εργατικό θέμα

Όσοι ξέρετε τον κ. Αργύρη καταλαβαίνετε πως δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Πως δεν είναι όλα διαδικασίες. Αν και σωστά υπάρχουν.
Intime: Αν ξέρεις τον κ. Αργύρη ξέρεις πως έχει δίκιο ακόμα και σε εργατικό θέμα

Intime: Αν ξέρεις τον κ. Αργύρη ξέρεις πως έχει δίκιο ακόμα και σε ένα εργατικό θέμα που μπορεί αρχικά να διχάζει.

Ο κ. Αργύρης είναι από τους λίγους ανθρώπους του χώρου που βγάζει ανθρωπιά ΟΛΕΣ τις φορές που έτυχε να συναναστραφούμε.

Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί ένα θέμα που εμπλέκει το Intime και σε επέκταση τον ίδιο, σε μία εργατική αντιπαράθεση.

Θα το πω ξεκάθαρα. Είμαι πάντα υπέρ του εργαζόμενου.

Όμως, θα συμπληρώσω πως αυτό θα συνέβαινε και τώρα, αν στην εξίσωση δεν εμπλέκονταν και ο κ. Αργύρης.

ΔΕΝ μπορεί να ισχύουν αυτα που κατηγορείται το μέσο, αν παρόν με οποιοδήποτε τρόπο είναι ο κ. Αργύρης.

Με κίνδυνο να παρεξηγηθώ τονίζω πως «αν ξέρεις τον κ. Αργύρη ξέρεις πως έχει δίκιο ακόμα και σε εργατικό θέμα».

Δεν θα μπω σε λεπτομέρεις.

Όσοι ξέρετε τον κ. Αργύρη καταλαβαίνετε πως δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Πως δεν είναι όλα διαδικασίες. Αν και σωστά υπάρχουν.

Mε καλή διάθεση θα βρεθεί λύση. Το πιστεύω.

Παρακάτω η ανακοίνωση του Intime:

Αγαπητοί πελάτες και συνάδελφοι,Αναφορικά με τον αήθη, συκοφαντικό και αθέμιτο πόλεμο, που έχει ξεσπάσει εναντίον του πρακτορείου ΙΝΤΙΜΕ, που σίγουρα έχετε λάβει γνώση, πρέπει να πληροφορηθείτε την πραγματική και μοναδική αλήθεια, που έχει ως ακολούθως:

Eργαζόμενος στο πρακτορείο, δόκιμο μέλος της ΕΦΕ, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε προκαλέσει φθορά σε εξοπλισμό του πρακτορείου και είχε προκαλέσει αντιπαράθεση με μόνιμους συνεργάτες του πρακτορείου, τους οποίους εξύβρισε, στην προσπάθειά του ν΄ αποσείσει τις ευθύνες του και εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντά του στην ανάγκη κάλυψης των διαφόρων θεμάτων, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί το πνεύμα συνεργασίας του με το σύνολο σχεδόν των παλαιότερων συνεργατών και τους υπεύθυνους του πρακτορείου, επιχειρώντας να προκαλέσει σύγχυση και να θολώσει τα νερά, την 11/04/2022 κατέθεσε στην Γραμματεία του ΙΝΤΙΜΕ ανυπόγραφη επιστολή, ισχυριζόμενος ότι εξέφραζε όλους τους εργαζόμενους του πρακτορείου. Με αυτήν υποβαλόταν το αίτημα να δίνονται οδοιπορικά εντός Αθηνών, τα οποία όμως ΠΑΝΤΑ καταβάλονταν από το πρακρορείο. Έτσι δεν έγινε διερεύνηση άμεσα για το ποίος πράγματι υπέβαλε αυτό το αίτημα.

Με την πάροδο του χρόνου όμως διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία των 40 και πλέον συνεργατών του πρακτορείου, έμμισθων και ανεξάρτητων , δεν γνώριζε τίποτα σχετικά, ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων δήλωσε εκ των υστέρων ότι παραπληροφορήθηκε! Σχεδόν δε το σύνολο των συνεργατών μου δεν συναίνεσε στην επιστολή αυτή, ούτε έδωσε ποτέ την έγκρισή του. Όταν έγινε γνωστό αυτό σε μένα και στους υπόλοιπους συνεργάτες μου, αντί να περιμένει ο συγκεκριμένος εργαζόμενος να λυθεί το θέμα μέσα στο πρακτορείο, με διάλογο και διευκρινήσεις, ενεργώντας είτε αυτοβούλως, είτε καθοδηγούμενος από τρίτα πρόσωπα, έστειλε αυτήν την ανυπόγραφη ψευδή επιστολή στον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της ΕΦΕ (ο οποίος σημειωτέον εργάζεται για ανταγωνιστικό σε μένα πρακτορείο), οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, παράνομα και χωρίς να
προηγηθεί καμία διαβούλευση ή κλήση μου σε διευκρινήσεις και κυρίως χωρίς να συγκαλέσουν ΔΣ και χωρίς να λάβει καμία απόφαση το Δ.Σ. του σωματείου μας, στο οποίο είμαι κι εγώ μέλος, κοινοποίησαν την ψευδή και συκοφαντική αυτή επιστολή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των μελών της ΕΦΕ, συκοφαντώντας εμένα και όλο το πρακτορείο σαν κακό εργοδότη, που δεν καταβάλει τα δεδουλευμένα στους συνεργάτες του.

Ταυτόχρονα η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε, προφανώς από τα ίδια άτομα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακά ενημερωτικά σαϊτ και σε … όποιον μιλάει Ελληνικά!

Για να προστατεύσω λοιπόν τα δικαιώματά μου, αλλά και να διαφυλάξω και διατηρήσω την ηρεμία και καλή συνεργασία μεταξύ των μελών του πρακτορείου μου, διεμήνυσα προς το συγκεκριμένο εργαζόμενο, όπως είχα και θα έχω πάντα το προς τούτο δικαίωμα, ότι η συνέχιση της συνεργασίας μας, εξ αιτίας αυτής της συμπεριφοράς, κατέστη αδύνατη και τον καλούσα να προσέλθει να υπογράψει την απόλυσή του και να παραλάβει την αποζημίωσή του. Κατόπιν τούτων ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, σε συνεργασία με τρίτα πρόσωπα, δεν δίστασαν να συνεχίσουν τις συκοφαντίες του σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλα μέσα, έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και να προκαλέσουν κήρυξη παράνομης στάσης εργασίας από την ΕΦΕ και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία μας δύο φορές, τη δεύτερη φορά κατά την ορισθείσα ημέρα της παραλαβής της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του, στην οποία δεύτερη συγκέντρωση συμμετείχαν και δύο εργαζόμενοι του ΙΝΤΙΜΕ και ο συγκεκριμένος μισθωτός και άγνωστα σε μένα άτομα, και από άλλους κλάδους, όπως ενημερώθηκα από ενημερωτικά σαϊτ.

Όλη αυτή η επίθεση αθέμιτου ανταγωνισμού και κατασυκοφάντησης, που δέχθηκε το πρακτορείο IN TIME, επιβεβαίωσαν την ορθότητα και νομιμότητα της απόφασής μου να καταγγείλω την σύμβαση εργασίας με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο, όπως έχω το δικαίωμα, για να προστατεύσω τους κόπους μίας ζωής και τους συνεργάτες μου και τις οικογένειές τους, που ζούν από αυτό το πρακτορείο και προκειμένου να εξασφαλίσω την συνέχιση της παροχής προς τους πελάτες μας ποιοτικής, διαρκούς και ανεξάρτητης ενημέρωσης.

Το θέμα στην συνέχεια διαστρεβλώθηκε και συνεχίστηκε η κατασυκοφάντηση του πρακτορείου με επερώτηση του ΚΚΕ (προφανώς από παραπληροφόρηση των υπογραφόντων αυτήν) στη Βουλή (ΙΙΙΙ) και με συκοφαντικές ανακοινώσεις από διάφορες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις .Είναι σαφές νομίζω σε κάθε έμπειρο δημοσιογράφο, ή απλό παρατηρητή, ότι μια (για την οικονομία της κουβέντας) διαφορά μέσα σε μία επιχείρηση, ανάμεσα σε 2-3 εργαζόμενους και τον εργοδότη τους δεν μπορεί να πάρει αυτές τις γιγαντιαίες διαστάσεις.

Σίγουρα κάτι άλλο κρύβεται από πίσω. Κάποιοι θέλουν να καπελώσουν τον χώρο των φωτορεπόρτερ και να γίνουν μονοπώλιο. Κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν τη μόνη υγιή επιχείρηση στο χώρο, που παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες και να καταστήσουν τους εαυτούς τους αποκλειστικούς παρόχους φωτορεπορτάζ!

Εμείς θα απαντήσουμε στα δικαστήρια, υπερασπιζόμενοι τα έννομα δικαιώματα μας, την ελευθεροτυπία και το δημοκρατικό δικαίωμα στο επιχειρείν.

Εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συνδρομητές μας παρά τις δύσκολες εποχές και χωρίς να μας φοβίζει ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε τόσα χρόνια και να σας διαβεβαιώσω ότι το ΙΝΤΙΜΕ που μετράει ήδη 50 χρόνια ζωής, έχει βάλει τις βάσεις για άλλα 50 χρόνια και να σας διαβεβαιώσω ότι στα τόσα χρόνια επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, ήμουν πάντα συνεπής απέναντι σε όλες μου τις υποχρεώσεις, φορολογικές και ασφαλιστικές, όπως και σε όλους τους συνεργάτες μου.

Με εκτίμηση
ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Intime: Αν ξέρεις τον κ. Αργύρη ξέρεις πως έχει δίκιο ακόμα και σε εργατικό θέμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.