ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ήθελαν να στείλουν μήνυμα στον Κοβάσεβιτς», η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ.

Μήνυμα προς τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς θέλησαν να στείλουν οι υπαίτιοι της ένοπλης επίθεσης που δέχθηκε, σύφωνα με τις εκτιμήσεις της η ΕΛ.ΑΣ.
«Ήθελαν να στείλουν μήνυμα στον Κοβάσεβιτς», η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ.

Μήνυμα προς τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήθελαν να στείλουν οι υπαίτιοι της ένοπλης επίθεσης εις βάρος του παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την αστυνομία.  Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής η οποία και προσπαθεί να διαλευκάνει τους λόγους που ο Κοβάσεβιτς δέχθηκε πυροβολισμό από άγνωστο άνδρα, το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα.

Από την πρώτη κατάθεση που έδωσε ο 47χρονος Σέρβος στους αστυνομικούς, είπε οτι είδε ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart να σταματάει έξω από το σπίτι του στην οδό Ελπίδος, να κατεβαίνει ένας άνδρας που κρατούσε στα χέρια του ένα πιστόλι και να κατευθύνεται προς το μέρος του. Έπειτα σήκωσε το όπλο, πυροβόλησε εναντίον του χωρίς ευτυχώς να τον πετύχει και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο μικρό όχημα και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο Κοβάσεβιτς, από ένστικτο πρόλαβε να πέσει κάτω από τη δεξιά πλευρά και να αποφύγει τα πυρά. Από την πτώση τραυματίστηκε στο γόνατο γι αυτό και μετέβη στο Ασκληπιείο Βούλας για τις πρώτες βοήθειες.

Επίσης ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού είπε στους αστυνομικούς ότι δεν αναγνώρισε τον ένοπλο. Τις προσεχείς ώρες αναμένεται πάντως να απαντήσει και στο ερώτημα αν δεχόταν απειλές ή εκβιασμούς από κάποιους Τέλος πάντων αν είχε διαφορές που να δικαιολογούν αυτή την ακραία πράξη.

«Τον πυροβόλησε από πολύ κοντά και πιθανότατα αν ήθελε να τον πετύχει θα το είχε κάνει. Η επικρατέστερη εκδοχή είναι κάποιοι να ήθελαν να του στείλουν ένα μήνυμα χωρίς μέχρι στιγμής να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι είναι αυτοί και γιατί» εξηγεί στο prorothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει:

«Πιθανότατα μιλάμε για επαγγελματίες αφού μετά το χτύπημα φρόντισαν να κάψουν το αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος που θα μπορούσε να προδώσει την ταυτότητα τους. Ερευνάται και το όπλο που βρέθηκε στο καμένο Smart και πιθανότατα είναι και αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη ενέργεια».

Πάντα σύμφωνα με το prorothema.gr οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών, ψάχνουν μέσα από καταθέσεις που θα πάρουν το κίνητρο του δράστη και το μήνυμα που ήθελε να στείλει στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, στήνοντας στις 9 το βράδυ της Τρίτης καρτέρι έξω από το σπίτι του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή στη Γλυφάδα. Όλα δείχνουν, εκτιμούν οι αναλυτές της Ασφάλειας, ότι το σκηνικό στήθηκε με φόντο πιθανότατα προσωπικές διαφορές και ότι ο πιστολέρο με το Smart ήθελε να δείξει στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή ότι δεν αστειεύεται.

Το καμένο Smart που βρέθηκε στην οδό Περγάμου δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο ερευνάται από τα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από τις κάμερες της περιοχής οι αστυνομικοί προσπαθούν να δουν πως ο δράστης έφυγε από το σημείο.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ήθελαν να στείλουν μήνυμα στον Κοβάσεβιτς», η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ.», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.