ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καφές: Αύξηση στα 2,5 ευρώ

Μεγάλη θα είναι η αύξηση της τιμής και στον καφέ και ήδη γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με το που θα φτάσει.
Καφές: Αύξηση στα 2,5 ευρώ

Αύξηση τιμών σε εκατοντάδες προϊόντα έρχονται το επόμενο διάστημα και ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και ο καφές.

Αυξήσεις «φωτιά» σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης έρχονται εξαιτίας των διεθνών ανατιμήσεων.

Ανάμεσα σε αυτά τα προϊόντα είναι και ο καφές στον οποίο θα υπάρξει επίσης μεγάλη αύξηση. Έτσι, ένας καφές στο χέρι δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τα 4 ευρώ.

Μιλώντας στο OPEN TV, ο Τάσος Καλαφάτης που είναι ιδιοκτήτης καφέ σημείωσε πως ένας καφές που στοιχίζει 1,80 ευρώ, άμεσα μπορεί να φτάσει και τα 2,50 ευρώ.

Πολλά είναι τα προϊόντα στα οποία ήδη έχει αυξηθεί η τιμή τους και ενδεικτικά κάτι τέτοιο έχει γίνει σε σπορέλαια έως 50%, στα χαρτικά έως 35% στο ελαιόλαδο έως 25%, στο ρύζι έως 20%, στα μακαρόνια και στα όσπρια έως 10%.

Σφοδρή είναι η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ η Κυβέρνηση ψάχνει τρόπους προκειμένου να βάλει «φρένο» στην αύξηση των τιμών και δεν αποκλείεται άμεσα να εξαγγείλει μέτρα.

Οι αυξήσεις αφορούν τουλάχιστον 31 κατηγορίες προϊόντων, τα οποία σταδιακά τις αμέσως επόμενες ημέρες και ανάλογα με τα αποθέματα των προϊόντων που έχουν στις αποθήκες τους τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων θα πάρουν την… ανηφόρα.

Αναλυτικότερα, στη νέα λίστα της ακρίβειας περιλαμβάνονται τα εξής προϊόντα: Πανάκια καθαρισμού (4%-25%), ζυμαρικά (7%-23%), χυμοί (5%- 15,5%), ρύζι τζαζμίν (10%), φέτα (9%), αφρόλουτρα (7%), κατεψυγμένα λαχανικά (6%), τυριά (5,7%), εσπρέσο (5,5%), στιγμιαίος καφές (5%), αλάτι (5%), κρουασάν (5%), πουρές (4,5%), σάλτσες (4,5%), παιδικές τροφές σε βαζάκια (4,8%), ελληνικός καφές (4,5%), αλεύρι (4,5%), αλουμινόχαρτο (3,5%), σοκολάτα-κουβερτούρα (3,5%), βρεφικό γάλα (3%), χλωρίνη (3%), κέτσαπ, μουστάρδες, μαγιονέζες (3%), τσάι (3%), χαρτί υγείας (3%), γάλα εβαπορέ (3%), κρεμοσάπουνο (2,5%), τοματοειδή (2,5%), δημητριακά (2,5%), ροφήματα (2,5%), εισαγόμενα νερά (2%-4%) και ζωοτροφές (1,5% έως 5%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τσουνάμι» ακρίβειας: Τι θα κάνει η κυβέρνηση της «αριστείας» για να μην πούμε το «ψωμί ψωμάκι»;

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα πάει πολύ καλά η οικονομία δήλωσε αλλά προανήγγειλε αυξήσεις στις τιμές!

Mad Clip: Αδημοσίευτα ντοκουμέντα από συνέντευξή του – Τι έλεγε για τις κόντρες

Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τέσσερα νησιά ενώνουν δυνάμεις για λύση στη στεγαστική κρίση

Τέσσερα νησιά ενώνουν δυνάμεις για λύση στη στεγαστική κρίση

Τα ακίνητα θα παραχωρούνται με συμβολικό ενοίκιο για τον διορισμό εκπαιδευτικών και γιατρών.

Κοινωνία
Sportime BET: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Κυψέλη – 2 συλλήψεις και κατάσχεση 21 υπολογιστών

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Κυψέλη – 2 συλλήψεις και κατάσχεση 21 υπολογιστών

Έφοδος σε λέσχη στην Κυψέλη όπου διεξαγόταν παράνομα τυχερά παίγνια απο΄άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Συνέλαβαν δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Sportime BET
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τα κόμπλεξ του Έντι Ράμα ξεχείλισαν: «Έλληνες δεν είστε απόγονοι του Πλάτωνα» – Η «νεκρική» σιγή της Αθήνας τον αποθράσυνε εντελώς

Τα κόμπλεξ του Έντι Ράμα ξεχείλισαν: «Έλληνες δεν είστε απόγονοι του Πλάτωνα» – Η «νεκρική» σιγή της Αθήνας τον αποθράσυνε εντελώς

«Ξεσαλώνει» ο Έντι Ράμα με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αφού «όργωσε» ανενόχλητος για 2 χρόνια την Ελλάδα για εθνικιστικές φιέστες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Eurostat: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες θέσεις σε όλους τους δείκτες φτώχειας

Eurostat: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες θέσεις σε όλους τους δείκτες φτώχειας

Η φτωχοποίηση των Ελλήνων «ξεχειλίζει» στη στατιστική γλώσσα της Eurostat - Ουραγός παντού η Ελλάδα επί διακυβερνήσεως Μητσοτάκη

Κοινωνία
Κοινωνία: Παλαμήδης, ο άριστος των Αχαιών

Παλαμήδης, ο άριστος των Αχαιών

Ο Παλαμήδης ήταν Έλληνας ήρωας του Τρωικού Πολέμου. Το όνομα του είναι σύνθετο, βγαίνει από τις λέξεις παλάμη + μήδομαι → «αυτός που με τα έργα των χεριών του (παλάμη) εκδηλώνει την ευφυΐα/τέχνη (μήδομαι)

Κοινωνία
Κοινωνία: Μεσοβέζικη συγγνώμη Ανεστίδη για την off camera χυδαιολογία κατά Μητσοτάκη: «Ζητάω συγγνώμη – Εξέφρασα αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες»

Μεσοβέζικη συγγνώμη Ανεστίδη για την off camera χυδαιολογία κατά Μητσοτάκη: «Ζητάω συγγνώμη – Εξέφρασα αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες»

«Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής - Την προσωπική επίθεση δεν την ξεκίνησα εγώ» είπε ο Κ. Ανεστίδης - Ανεπιθύμητος πλέον από το Μαξίμου ο αγροτοσυνδικαλιστής

Κοινωνία
Κοινωνία: Εργασιακή γαλέρα η Ελλάδα για όφελος του κράτους – Το 2025 εργαστήκαμε 177 ημέρες για φόρους και εισφορές!

Εργασιακή γαλέρα η Ελλάδα για όφελος του κράτους – Το 2025 εργαστήκαμε 177 ημέρες για φόρους και εισφορές!

Παραπάνω από το μισό χρόνο, δουλεύουμε για το κράτος - Ιδιαίτερα οι έμμεσοι φόροι προκαλούν μια μόνιμη «αφαίμαξη» για τα νοικοκυριά

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντελίριο Άδωνι Γεωργιάδη: «Τα μπλόκα είναι αηδιαστικά και φασιστικά – Η ΝΔ είναι το κόμμα των αγροτών»

Ντελίριο Άδωνι Γεωργιάδη: «Τα μπλόκα είναι αηδιαστικά και φασιστικά – Η ΝΔ είναι το κόμμα των αγροτών»

Εξοντωτικά πρόστιμα και νομικές συνέπειες ζήτησε για τους αγρότες ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει «μεγάλη υπομονή»

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Real Polls: Προοπτική πρωτιάς Καρυστιανού παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται – Το 27,6% θα στήριζε το κόμμα της

Δημοσκόπηση Real Polls: Προοπτική πρωτιάς Καρυστιανού παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται – Το 27,6% θα στήριζε το κόμμα της

Οι δημοσκοπικές επιδόσεις Καρυστιανού τρομάζουν το Μαξίμου - Οι πολίτες αγνοούν την προπαγάνδα εναντίον της Μαρίας Καρυστιανού

Κοινωνία