ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Genesis: Πλημμύρισαν Λάρισα, Αμφιλοχία, Βόλος – Ζημιές στις καλλιέργειες

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Genesis στην κεντρική κυρίως Ελλάδα.
Κακοκαιρία Genesis: Πλημμύρισαν Λάρισα, Αμφιλοχία, Βόλος – Ζημιές στις καλλιέργειες

Η κακοκαιρία Genesis έκανε δυναμικά την εμφάνισή της από χτες ωστόσο σήμερα τα φαινόμενα ανέβασαν ένταση με περιοχές όπως ο Βόλος, η Αμφιλοχία και η Λάρισα να έχουν δεχθεί μεγάλο όγκο νερού.

Με τους φόβους για πλημμύρες να είναι έντονους η μέρα ξεκίνησε με έντονες βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα, τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

Μπορεί στο Twitter ο κόσμος να το έριξε στην «πλάκα» όμως τα φαινόμενα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Για την τροπή που θα έπαιρνε ο καιρός προειδοποίησε τόσο η Πολιτική Προστασία στέλνοντας μάλιστα και το ανάλογο μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα, όσο και η ΕΜΥ.

Κακοκαιρία Genesis: Οι περιοχές που έχουν πληγεί ως τώρα (pics + vids)

Στην Αμφιλοχία οι έντονη βροχόπτωση ανέβασε κατά πολύ τη στάθμη στο νερό του Αμβρακικού κόλπου με αποτέλεσμα στεριά και θάλασσα να μοιάζουν με «ένα».

Μεγάλο μέρος της περιοχής αντιμετωπίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης ενώ ταυτόχρονα φερτά υλικά από το νερό «βούλωσαν» τα φρεάτια με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον καθαρισμό τους.

Στον Βόλο, το Πήλιο, το Βελεστίνο και τη Λάρισα επικράτησε πολύ δυνατή βροχόπτωση με ισχυρούς ανέμους μέσα σε πολύ μικρό διάστημα.

Οι καταστροφές που έχουν ήδη υποστεί καλλιέργειες είναι μεγάλες. Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων και απόφραξη φρεατίων ήταν πολλές.

Την ίδια ώρα και στην Ξάνθη στη Θράκη ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τεράστιος με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μεταμορφωθούν σε «κανάλια της Βενετίας» όπως αστειεύτηκε ένας χρήστης του Twitter.

Παράλληλα, στο Youtube ανέβηκε βίντεο με το δρόμο προς Σταυρούπολη από όπου περνάει ορμητικά ένας χείμαρρος νερού σε ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο.

Στην Κοζάνη επικράτησαν παρόμοια προβλήματα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια/

 

Τέλος, και στην Πάτρα υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από το πρωί καθώς οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην συμβολή της Κωνσταντινουπόλεως με την Σαρανταπόρου.

 

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία