Ζητούν επιεική κρίση και κατανόηση

Πως δεν είχαν πρόθεση να κακοποιήσουν το σκυλάκι λένε τώρα οι οπλίτες που πέταξαν από το γκρεμό το αδέσποτο σκυλάκι, έπειτα από την κατακραυγή!

Οι νεαροί που εμπλέκονται στο περιστατικό, ανέφεραν πως φρόντιζαν το εν λόγω σκυλάκι – πριν το πετάξουν προφανώς από το γκρεμό – και υποστήριξαν πως πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν μη αποδεκτό στις…αρχές τους!

Οι Νικόλαος Τζούνας και  Γεώργιος Χαρίτος, δηλώνουν δημοσία την ειλικρινή τους μεταμέλεια και συγκεκριμένα αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.
Νικόλαος Τζούνας
Γεώργιος Χαρίτος».

Στρατοδικείο για τους οπλίτες που κακοποίησαν το σκυλάκι

Εις βάρος των οπλιτών που κακοποίησαν το σκυλάκι στην Κόνιτσα, κατέθεσαν άλλοι στρατιώτες που υπηρετούσαν στην ίδια μονάδα και πλέον έχουν ταυτοποιηθεί και οι τρεις τους.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απέστειλε στους αρμόδιους το υλικό που συγκέντρωσε προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Οι οπλίτες που μέχρι και πριν λίγο καιρό υπηρετούσαν στη μονάδα της Κόνιτσας απολύθηκαν πρόσφατα, ωστόσο καθώς δεν έχουν περάσει έξι μήνες, διέπονται από την στρατιωτική νομοθεσία.