ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάβρος ο Καμμένος για τον όρο «Μακεδονία» και Μαρινάκη

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη
Λάβρος ο Καμμένος για τον όρο «Μακεδονία» και Μαρινάκη

Λάβρος εμφανίστηκε την Τρίτη (27/3) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας για την ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, αλλά και για το θέμα του ονόματος «Μακεδονία».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «δικαιώθηκα για τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», αναφέροντας ότι αυτή την ορολογία χρησιμοποίησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ορεστιάδα και αυτό είναι το πνεύμα της παρέμβασης της ΕΕ στην Τουρκία.

Επίσης, έστειλε μήνυμα και στον Φώτη Κουβέλη λέγοντας: «Την πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τη χαράζω εγώ, σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Έλληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα κι εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα».

Ο κ. Καμμένος εξήγησε ότι «οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι, διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, ενώ εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, σε ανάλογες περιπτώσεις, στρατιώτες και από την Ελλάδα και από την Τουρκία επεστράφησαν μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των διοικητών των μονάδων στη μεθόριο».

«Από την πρώτη στιγμή, που δεν έγινε εφικτή η συνεννόηση μεταξύ των ταξιάρχων, κατάλαβα ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρόκειται για ομηρία. Μιλάμε για Ευρωπαίους πολίτες. Δεν είναι μόνο Έλληνες, διότι είναι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και νατοϊκοί στρατιωτικοί», πρόσθεσε.

 

«Θεωρώ ότι η παρέμβαση των κ. Γιούνκερ και Τουσκ θα έχει αποτέλεσμα και οι δύο στρατιωτικοί θα γυρίσουν στα σπίτια τους πριν από το ορθόδοξο Πάσχα. Ωστόσο, δεν είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί, διότι στην Τουρκία υπάρχει και ένας Αμερικανός όμηρος, ο πάστορας Μπράνσον, τον οποίο ο Ερντογάν θέλει να ανταλλάξει με τις ΗΠΑ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν», σημείωσε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε ότι«αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να επιλέξει έναν ευρωπαϊκό δρόμο, δεν μπορεί να κρατάει δύο στρατιωτικούς και του ΝΑΤΟ, στο οποίο είναι μέλος».

Για το θέμα του ονόματος και της διένεξης με τα Σκόπια, τόνισε: «Είναι αδύνατον, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια, να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, κάτι που είναι όρος της ελληνικής πλευράς, καθώς αυτό προϋποθέτει εκλογές», εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «εμείς θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία της γειτονικής χώρας». Ερωτηθείς, πάντως, αν αυτό μπορεί να σημάνει και αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση, απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, λέγοντας ότι η σύμπραξη των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε στη βάση συγκεκριμένων όρων και στόχων.

«Αν ωστόσο όλα αυτά γίνουν», πρόσθεσε, «εμείς, ως κυβερνητικός εταίρος, δεν θα συμφωνήσουμε να έρθει τέτοια συμφωνία στη Βουλή, κάτι που προϋποθέτει και τη συμφωνία της ΝΔ, τότε θα δούμε ποιες θα είναι οι διαδικασίες», είπε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι «για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να το θέλουμε και εμείς και ο κ. Τσίπρας».

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ονομασία «Gorna Macedonija», ο κ. Καμμένος είπε ότι «αυτή είναι η άποψη του πρωθυπουργού», λέγοντας ότι ο ίδιος είναι υπουργός Άμυνας σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με «κόκκινες γραμμές» από τους δύο εταίρους, οι οποίες γίνονται σεβαστές κάθε φορά από κάθε μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Πιστεύω ότι το Σκοπιανό δεν θα έλθει ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι λόγω αυτού δεν τίθεται και θέμα κυβερνητικής συνοχής και παραμονής των ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά πάντως τις κόντρες και τους χαρακτηρισμούς μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι φυσιολογικές, καθώς υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά «πιστεύω» και απόψεις τις οποίες υπερασπίζονται.

Για την υπόθεση του Noor1: «Ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ ανήγγειλε στη δική σας εκπομπή πως θα με οδηγήσει σε εξεταστική επιτροπή. Και οδηγήθηκα, επειδή διαβίβασα στη δικαιοσύνη αίτημα ενός κρατουμένου για να δώσει στοιχεία προκειμένου να βγουν τα αφεντικά διακίνησης 3 τόνων ηρωίνης. Τρεις τόνοι ηρωίνη, σκοτώνουν τρία συντάγματα. Οδηγήθηκα στη Βουλή εξεταζόμενος για πρώτη φορά στη ζωή μου, έπειτα από 26 χρόνια στη Βουλή.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ο συγκεκριμένος κρατούμενος που θέλησε να μιλήσει στη δικαιοσύνη, οδήγησε τη δικαιοσύνη, χθες, μετά από ανοίγματα λογαριασμών στα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ, σε άσκηση διώξεως κατά του κυρίου Μαρινάκη για εμπορία ναρκωτικών, αποθήκευση ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κακουργήματα τα οποία ουσιαστικά του αποδίδονται και θα τα εξετάσει η δικαιοσύνη.

Ο κύριος Μαρινάκης έλεγε προχθές πως είχε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Την έχασε τώρα την εμπιστοσύνη; Μιλάμε για λογαριασμούς που εδόθησαν  από τον Γιαννουσάκη και άνοιξαν κατόπιν αιτήματος της δικαιοσύνης και οδήγησαν την  εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη κα την κύρια ανάκριση. Αν η εισαγγελέας δεν έχει στοιχεία δεν κάνει δίωξη.

Θα γυρίσει ο Μαρινακης πίσω από εκεί που είναι, θα ανοίξουν οι λογαριασμοί και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για να αποφασίσει. Για να σταματήσω τη διαδικασία αυτή, οδηγήθηκα σε εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Τους είπα, στον πρώην κόμμα μου, που υπηρέτησα τόσα χρόνια πως μετατρέπεται σε πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης και λυπάμαι για αυτό. Αναγκάστηκαν να ψηφίσουν οι βουλευτές υπερασπιζόμενοι αυτόν που σήμερα κατηγορείται για εμπορία, αποθήκευση ναρκωτικών, διακίνηση ναρκωτικών, χρηματοδότηση ναρκωτικών.

Για ποιο λόγο η κουμπαριά της κυρίας Μπακογιάννη θα έπρεπε να οδηγήσει σε εξεταστική επιτροπή που θα μπλόκαρε η διαδικασία για να βγει η αλήθεια στον αέρα.  Βρέθηκα να είμαι απολογούμενος από κόμμα που υπηρέτησα, επειδή επέλεξε η κυρία Μπακογιάννη να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Βλέπετε και τα Μέσα κύριε Παπαδάκη, αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι απίστευτο. Ο Μαρινάκης έλεγξε 18 εφημερίδες, αγόρασε το ΔΟΛ, έβαλε να με χτυπούν καθημερινά από τις μισές εφημερίδες που εκδίδονται στην ελληνική επικράτεια, αγόρασε ραδιοφωνικούς σταθμούς, αγόρασε δημοσιογράφους, εκβίασε δημοσιογράφους. Μαθαίνω πως δημοσιογράφος δέχθηκε πιστόλι με σιγαστήρα στα πλευρά του μέσα στο Χίλτον, το οποίο κατέγραψαν οι κάμερες επειδή έκανε λάθος να αναφερθεί σε κύριο Μαρινάκη. Ο εκδότης της «Αξίας» κύριος Πίκουλας  λειτούργησε ως μεσάζων του Μαρινάκη για να οδηγηθεί ο κύριος Κουρτζίδης από τους μπράβους με τα όπλα στα πλευρά και να  αποσύρει το άρθρο που είχε γράψει. Δεν είναι αυτό θέμα δημοκρατίας;

Εχω επιλέξει τα social media για να επικοινωνώ, με τον Άδωνι δηλαδή με ακραία στελέχη δεν επικοινωνώ. Για τον Μαρινάκη βλέπω να βγαίνουν μπροστά και να λένε για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με τον Μαρινάκη. Υπήρξε πριν Μαρινάκη και θα υπάρχει και μετά. Βεβαίως είναι ιστορικός σύλλογος που όλοι σεβόμαστε ασχέτως αν είμαστε σε άλλη ομάδα. Να συνδυάζουν τους  οπαδούς του Ολυμπιακού με τον Μαρινάκη το προσπαθούσαν να κάνουν κάποτε και με τον Κοσκωτά. Τότε ένας βουλευτής το είχε ξεκινήσει…».

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.