ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Βασιλιάς κι Εγώ»: Το βιβλίο για τον Ερίκ Καντονά που γίνεται ανάρπαστο

Το βιβλίο «Ο Βασιλιάς κι Εγώ», το έργο του Γάλλου συγγραφέα Κλοντ Μπολί για τον Ερίκ Καντονά, ήδη αγκαλιάζεται από το αναγνωστικό κοινό
«Ο Βασιλιάς κι Εγώ»: Το βιβλίο για τον Ερίκ Καντονά που γίνεται ανάρπαστο

Ο «Βασιλιάς» στέφθηκε χθες (10/11) το βράδυ στην αίθουσα της λέσχης των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αθήνα. Το βιβλίο «Ο Βασιλιάς κι Εγώ», το έργο του Γάλλου συγγραφέα Κλοντ Μπολί που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίχτυ και που ήδη αγκαλιάζεται από το αναγνωστικό κοινό, παρουσιάστηκε χθες σε ένα χώρο, όπου ο ήρωας του βιβλίου Ερίκ Καντονά λατρεύεται σαν Θεός.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης που έγινε στον εντυπωσιακό… χώρο λατρείας που έχουν διαμορφώσει στο Αιγάλεω οι Έλληνες φίλοι της Γιουνάιτεντ, συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Ιωάννου – ο οποίος είναι και μέλος της Λέσχης, ενώ ο υψηλός (από… κάθε άποψη) προσκεκλημένος, ήταν ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι οπαδός της ομάδας του Μάντσεστερ και ότι την ακολουθεί από τα παιδικά του χρόνια, όταν το μεγάλο αστέρι της ήταν ο Γάλλος επιθετικός.

Οι δυο τους πλαισιώθηκαν στο πάνελ της παρουσίασης από τον δημοσιογράφο Γιάννη Μπίλιο, που έκανε την απόδοση του βιβλίου στα ελληνικά, και από τον εκπρόσωπο των Εκδόσεων Δίχτυ Κώστα Πάλλη, ο οποίος τόνισε ότι κάτι τέτοιου είδους εκδοτικές προσπάθειες είναι από αυτές που δικαιώνουν την επιλογή κάποιων ανθρώπων να ασχοληθούν με τη δημοσιογραφία και να την υπηρετήσουν για μια ζωή.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης αλλά και κάποιοι από τους παρόντες που πήραν το λόγο, τόνισαν όχι μόνο την επίδραση που είχε ο Καντονά στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής αυτοκρατορίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, αλλά και στην ολοκληρωμένη προσωπικότητά του, που του επέτρεπε να είναι ένας ηγέτης, μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι Έλληνες φίλοι της Γιουνάιτεντ έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την έκδοση, πολλώ δε μάλλον επειδή ο μεταφραστής του βιβλίου, ο Γιάννης Μπίλιος, είναι ένας δικός τους άνθρωπος, με τον οποίον όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούν μαζί την αγαπημένη τους ομάδα και πολύ συχνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να τη δούνε να αγωνίζεται.

Μάλιστα, η βραδιά συνδυάστηκε και με την παρακολούθηση του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Αστον Βίλα.

«Ο Βασιλιάς κι Εγώ»: Το βιβλίο για τον Ερίκ Καντονά

«Ο Βασιλιάς κι Εγώ»: Το βιβλίο για τον Ερίκ Καντονά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ο Βασιλιάς κι Εγώ»: Το βιβλίο για τον Ερίκ Καντονά που γίνεται ανάρπαστο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.