ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρπούζια: Διπλάσιες οι τιμές από το χωράφι στον πάγκο! – Αγοράζουν πλέον μόνο μια φέτα! (vids)

Αυξημένες οι τιμές στα καρπούζια με τις τιμές να φτάνουν ακόμη και στο διπλάσιο από το χωράφι μέχρι το κατάστημα πώλησης.
Καρπούζια: Διπλάσιες οι τιμές από το χωράφι στον πάγκο! – Αγοράζουν πλέον μόνο μια φέτα! (vids)

Ψώνια με το… κομμάτι – Μισό καρπούζι και πεπόνι ή ακόμη και μόνο μια φέτα αγοράζουν οι καταναλωτές, καθώς η ακρίβεια δεν τους επιτρέπει να πάρουν ολόκληρα τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού.

Μάλιστα αρκετοί τονίζουνε ότι τα πολλές φορές τα καρπούζια που αγοράζουν είναι άνοστα. Έτσι θεωρούν οτι δεν αξίζει να δώσουν 15 ολόκληρα ευρώ για ένα ολόκληρο καρπούζι, καθώς οι τιμές του κυμαίνονται από 80-90 λεπτά, έως και 1 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό τι οι τιμές είναι διπλάσιες από το χωράφι στον πάγκο! Συγκεκριμένα από τους παραγωγούς η τιμή ξεκινά από τα 35 έως τα 50 λεπτά το κιλό και διπλασιάζεται στον πάγκο της λαϊκής αγοράς, φτάνοντας μέχρι και το 1 ευρώ όπως είπαμε.

Αιτία της ακρίβειας, η μειωμένη παραγωγή λόγω έλλειψης νερού και οι εξαγωγές. Η κλιματική αλλαγή οι αλλαγές στην θερμοκρασία έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Σύμφωνα με τους παραγωγούς η τιμή στα καρπούζια θα πέσει τον επόμενο μήνα, αν περιοριστούν και οι εξαγωγές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών, Αποστόλης Ραφτόπουλος, μιλάει στην «Πρωινή Ζώνη» για την ακρίβεια που αποτελεί «αγκάθι» για τους καταναλωτές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καρπούζια: Διπλάσιες οι τιμές από το χωράφι στον πάγκο! – Αγοράζουν πλέον μόνο μια φέτα! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.