ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστελόριζο και Αγαθονήσι στα νησιά χωρίς ΕΝΦΙΑ – Αυτά είναι τα 26 νησιά της λίστας (vid)

Αυτή είναι η λίστα .

Καστελόριζο και Αγαθονήσι στα νησιά χωρίς ΕΝΦΙΑ - Αυτά είναι τα 26 νησιά της λίστας (vid)
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ από φέτος σε 26 ακριτικά νησιά όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσα αυτά συγκαταλέγονται το Καστελόριζο και το Αγαθονήσι. 

Το μέτρο αφορά χιλιάδες κατοίκους από το Καστελόριζο μέχρι τη Γαύδο και η απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα είναι μόνιμη, όπως ανάφερε ο πρωθυπουργός χθες (13/9) από τη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από το 2020.

«Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα 26 νησιά που δοκιμάστηκαν τους τελευταίους μήνες ισχύει άμεσα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Παρόλο που για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αναφέρουν ότι η λίστα των νησιών που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ θα περιλαμβάνει:

Σημειώνεται ότι πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται επίσης στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες, ή πολύτεκνες, ή έχουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω, υπό τις κατωτέρω όμως προϋποθέσεις: • Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος. • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Η λίστα των 26 νησιών που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνει: Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Σίκινος, Ανάφη, Θηρασιά, Κουφονήσια, Γαύδος, Ψέριμος, Τήλος, Οινούσες, Λειψοί, Κάσος, Οθωνοί, Καστελόριζο, Αρκιοί, Αντίπαξοι, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Αγαθονήσι, Γυαλί, Φούρνοι, Ερεικούσα, Χάλκη, Νίσυρος, Μαθράκι.

ΕΝΦΙΑ: Δείτε το ρεπορτάζ για τα 26 νησιά που απαλλάσσονται

Exit mobile version