ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστράφηκε το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής, κατέστρεψε ολοσχερώς το ιστορικό μνημείο της πόλης – Ευτυχώς είχε μεταφερθεί όλο το μουσειακό υλικό
Καταστράφηκε το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά με αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοσχερώς το Πολεμικό Μουσείο.

Η φωτιά ξεκίνησε από μέχρι στιγμής λόγους, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι συνελήφθη ένας αλλοδαπός που είχε βρει κατάλυμα σε εσωτερικό χώρο του κτιρίου.

Με δεδομένο ότι το κτίριο είχε πολλές ξύλινες κατασκευές, η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα κάνοντας πολύ πιο δύσκολη την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Εν τέλει, η Πυροσβεστική, η οποία επιχειρούσε όλο το βράδυ με 14 οχήματα και 30 πυροσβέστες, αλλά και κλιμακοφόρο όχημα από το Ρέθυμνο κι ένα πυροσβεστικό όχημα του Πολεμικού Ναυτικού, κατάφερε να θέσει υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά και να την αποτρέψει να επεκταθεί στο δημοτικό κήπο τη πόλης, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και σε στρατιωτικές κατοικίες που είναι σε μικρή απόσταση.

Πάντως, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς και όταν σβήσει τελείως η φωτιά τότε θ εξεταστεί η στατικότητα.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν τόσο ο διοικητής της ΠΥ στα Χανιά Δημοσθένης Μπαντουράκης, όσο και ο διοικητής των Πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βαμβούκας, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο σημείο είπε: «Χάθηκε ένα σπάνιο μνημείο αρχιτεκτονικής, μεγάλης αξίας για την πόλη», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο κτήριο δεν υπήρχε μουσειακό υλικό, αλλά πιθανόν κάποια αρχεία.

Τραγωδία στην ελληνική συνοικία του Τορόντο (vid)

Έφυγε ο Μάνος Ελευθερίου

Ρουβίκωνας: Επίθεση στη ΔΟΥ Ψυχικού (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καταστράφηκε το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.