Μετά τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί την συνοριογραμμή του Έβρου, και η ΕΚΑΜ ενισχύθηκε με τα «θωρακισμένα θηρία» Typhoon GSS-300, τα οποία σάπιζαν για πέντε ολόκληρα χρόνια στο Τελωνείο του Πειραιά, χωρίς κανένας -περιέργως- να τα εκμεταλλεύεται.

Τα συνολικά οκτώ αυτά θωρακισμένα, που θεωρούνται από τα κορυφαία στο είδος τους παγκοσμίως, είχαν κατασχεθεί το 2015, όταν εντοπίστηκαν σε πλοίο με προορισμό την Λιβύη, λόγω της διεθνούς απαγόρευσης στη μεταφορά όπλων προς τη βορειοαφρικανική χώρα.

Συνολικά στα αμπάρια του πλοίου βρέθηκαν δεκαέξι οχήματα, τα οκτώ στρατιωτικού τύπου Typhoon GSS-300, αλλά και πέντε θωρακισμένα πολιτικά οχήματα Toyota Land Cruiser, δύο θωρακισμένα πολιτικά οχήματα BMW και ένα τεθωρακισμένο πολιτικό αυτοκίνητο Mercedes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη: Θρήνος για τον 33χρονο υποσμηναγό που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Η πρόσφατη κρίση στον Έβρο ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μέσα σε ελάχιστες ημέρες τα πανάκριβα αυτά οχήματα αποδόθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, αποκαταστάθηκαν οι ζημίες που είχαν υποστεί λόγω της ακινησίας, συντηρήθηκαν και στάλθηκαν τα έξι στα σύνορα.

Τα άλλα δύο βάφτηκαν μαύρα και διατέθηκαν στην ΕΚΑΜ, που επίσης είχε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ανάλογου οχήματος. Το ένα βρίσκεται πλέον στις εγκαταστάσεις τις Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στο Μαρκόπουλο και το δεύτερο στην ΕΚΑΜ της Θεσσαλονίκης.

 

 

Πηγή: astinomiko.gr