ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: «Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία»

Κεραμέως: Ο «γρίφος» του ανοίγματος των σχολείων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν έχει λυθεί ακόμη - Ποια τα σενάρια
Κεραμέως: «Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία»

Κεραμέως: Ο «γρίφος» του ανοίγματος των σχολείων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν έχει λυθεί ακόμη – Ποια τα σενάρια

Κεραμέως: ο άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μια ημέρα μετά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι όταν αρχίσει η χαλάρωση του lockdown, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα ξεκινήσει πρώτη τη δια ζώσης διδασκαλία. «Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε» ανέφερε η υπουργός Παιδείας στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατροί Δράμας σε Κικίλια: «Αν θέλετε να δείτε ψεύτη, κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας»

«Θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως μιλώντας στο Open.

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά» είπε. Όσον αφορά το αν θα γίνουν μαθήματα και μέσα στις γιορτές η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. «Θα εξετάσουμε όλα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών». Σύμφωνα με την υπουργό ο κορονοϊός επιφέρει αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο θα συνδέει την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες τις αγοράς, ενώ ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως: «Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.