ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Τι αποκάλυψε για το θέμα της ηλικίας των μαθητών που θα φορούν μάσκα

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων και την απόφαση για την ηλικία των μαθητών που θα φορούν μάσκα.
Κεραμέως: Τι αποκάλυψε για το θέμα της ηλικίας των μαθητών που θα φορούν μάσκα

Κορονοϊός – Σχολεία: Τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να τοποθετείται σχετικά με το θέμα της ηλικίας των μαθητών που θα φορούν μάσκα.

«Ήταν ομόφωνη απόφαση το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα», τόνισε αρχικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι η μάσκα «είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές». Επίσης, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, και θα παρέχονται αντισηπτικά από τους Δήμους, μεταξύ άλλων μέτρων.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οruc Reis: Σε απόγνωση οι Τούρκοι – Παρακάλεσαν τους Ρώσους να τους βοηθήσουν να βρουν τα ελληνικά υποβρύχια – παρά το λάθος

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί.

Δείτε παρακάτω όσα είπε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα σχολεία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως: Τι αποκάλυψε για το θέμα της ηλικίας των μαθητών που θα φορούν μάσκα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.