ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: «Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο -Ποιοι θα φορούν μάσκες»

H Νίκη Κεραμέως μίλησε για τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πώς προβλέπεται να διεξαχθεί η νέα σχολική χρονιά, μίλησε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και για...
Κεραμέως: «Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο -Ποιοι θα φορούν μάσκες»

H Νίκη Κεραμέως μίλησε για τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πώς προβλέπεται να διεξαχθεί η νέα σχολική χρονιά, μίλησε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και για τα πρωτόκολλα που αναμένεται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα, αμέτρητα στοιχήματα
+21 Παίξε υπεύθυνα

Τι θα ισχύει με τη νέα σχολική χρονιά – Ποιοι μαθητές θα φορούν μάσκα

Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας είναι υπό συζήτηση αναφορικά με τις ηλικίες που οι μαθητές θα πρέπει να φορούν, καθώς εξετάζεται ακόμα για το αν πρέπει ή όχι οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές να φορούν μάσκα.

Έτσι, από 7 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τα ακόλουθα αυξημένα μέτρα προστασίας:

-Υποχρεωτική η μάσκα
-Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών
-Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι
-Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων
-Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Κεραμέως: Τι θα γίνει εάν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο

Σχετικά με ένα ενδεχόμενο κρούσμα κορονοϊού στους κόλπους κάποιου σχολείου, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην ύπαρξη ειδικού πρωτόκολλου για το πώς θα αντιμετωπιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Ανήλικος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ηράκλειο μέσα σε ειδική κάψουλα

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε-εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί», ανέφερε η υπουργός.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Σχετικά με τις απουσίες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το πλαίσιο που θα αφορά τις απουσίες θα είναι πολύ συγκεκριμένο. Οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής περιπτώσεις:

-Αν ο μαθητής νοσεί από κορονοϊό
-Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
-Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Τέλος, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται ενδελεχώς η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ θα επανεξετάζεται καθημερινά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κεραμέως: «Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο -Ποιοι θα φορούν μάσκες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.