ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κερδίζει μάχες το «κομβόι της ελευθερίας»: Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού στον κεντρικό Καναδά

Κομβόι ελευθερίας: Ο ειρηνικός ξεσηκωμός των Καναδών κατά της υποχρεωτικότητας έφερε τα πρώτα αποτελέσματα, αφού καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην επαρχία Σασκάτσουαν.
Κερδίζει μάχες το «κομβόι της ελευθερίας»: Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού στον κεντρικό Καναδά

Απόδειξη πως όταν η αντίδραση ενός λαού απέναντι στον απολυταρχισμό γίνεται με αληθινό πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, τότε οπωσδήποτε θα υπάρξουν αποτελέσματα, είναι η πρώτη επιτυχία που πέτυχε το «κομβόι της ελευθερίας» στον Καναδά.

Ο ξεσηκωμός των φορτηγατζήδων και εκατομμυρίων πολιτών ενάντια στις απάνθρωπες μορφές υποχρεωτικότητας απέδωσε τα πρώτα αποτελέσματα, αφού στην επαρχία του Σασκάτσουαν στον κεντρικό Καναδά, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Scott Moe, ανακοίνωσε πως αποσύρει το μέτρο του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την προσεχή Δευτέρα.

Κάτι που σημαίνει πως στους δημόσιους χώρους, στα καταστήματα και τους χώρους εργασίας δεν θα υπάρχει πλέον υποχρέωση για να επιδεικνύει ο πολίτης αποδεικτικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ. Και επιπροσθέτως, αποσύρεται και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από την 28η Φεβρουαρίου.

«Θέλουμε τα πράγματα να είναι όσο πιο φυσιολογικά μπορούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Scott Moe, σε ενημέρωση για τον κορονοϊό που μεταδόθηκε την Τρίτη.

Η σιδηρά λαβή ολοκληρωτισμού που σφίγγει τον λαιμό των πολιτών του Καναδά, μοιάζει να κλονίζεται ολοένα και περισσότερο από τη μαζική κινητοποίηση του λαού. Ο πανικόβλητος πλέον καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό προσπαθεί απελπισμένα να καταπνίξει τη διαμαρτυρία, δοκιμάζοντας από μαζικές συλλήψεις μέχρι αποκλεισμούς τροφοδοσίας καυσίμων στους φορτηγατζήδες.

Την ίδια ώρα, στα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ, σκανδαλωδώς αποσιωπάται ή υποβιβάζεται αυτός ο πρωτοφανής ειρηνικός ξεσηκωμός των Καναδών, ώστε να μη διαταραχθεί η ανοχή στις απολυταρχικές εμπνεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος… διαπρέπει παγκοσμίως στις υποχρεωτικότητες. Να συντηρηθεί στη πλειοψηφία το κλίμα του ωχαδερφισμού, της αδιαφορίας, ή ακόμα χειρότερα του διχασμού, με τον οποίο έχει εμποτίσει την κοινωνία η κυβέρνηση με την πολιτική της.

Ασφαλώς όσο και να στρουθοκαμηλίζουν τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ, ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός δεν μπορεί να αποκρυφτεί, αφού πλήθη καναδών και ομογενών δημοσιεύουν καθημερινά στο διαδίκτυο στιγμιότυπα από αυτή την πανεθνική διαμαρτυρία τεραστίων διαστάσεων.

Ο καναδικός λαός δίνει μαθήματα στις κοινωνίες που καταπιέζονται παγκοσμίως από κυβερνήσεις που εργαλειοποιούν αγρίως την πανδημία, και διατρανώνει πως πάνω και από το αγαθό της υγείας, βρίσκεται το αγαθό της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

https://twitter.com/disclosetv/status/1491116507899650050?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1491116507899650050%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fkosmos%2F1056324_proti-niki-gia-konvoi-tis-eleytherias-katargoyn-apo-deytera-ta-pistopoiitika

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κερδίζει μάχες το «κομβόι της ελευθερίας»: Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού στον κεντρικό Καναδά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.