ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Ξεκινά μίνι καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» 38αρια και πότε θα δροσίσει

Ο πρώτος μίνι-καύσωνας του φετινού καλοκαιριού είναι εδώ Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Ξεκινά μίνι καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» 38αρια και πότε θα δροσίσει

Καιρός: Μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχουμε συνηθίσει το σκηνικό του καιρού να μην συμβαδίζει πάντα με την εποχή, ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου είναι άκρως καλοκαιρινό φέρνοντας «μίνι» καύσωνα. Οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν «κόκκινο» και συγκεκριμένα θα αγγίξουν μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου!

Φυσικά ο υδράργυρος δεν θα μείνει για πολλές ημέρες στα ψηλά, μιας και από την Τρίτη αναμένεται μεταβολή με βροχές, τοπικές καταιγίδες και τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση έως και 4 βαθμούς Κελσίου.

Η εξέλιξη που θα έχει ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-06-2022

Σε όλη τη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-06-2022

Στην Ήπειρο και την Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, αλλά στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, της ανατολικής Πελοποννήσου και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν κυρίως στη Θράκη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά τμήματα, ενώ στα υπόλοιπα δεν θα αλλάξει σημαντικά.

ΤΡΙΤΗ 07-06-2022

Από τις πρωινές ώρες στη Θράκη και στη συνέχεια στην Κεντρική Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Στην νησιωτική χώρα θα υπάρχουν κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά παράκτια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 4 βαθμών Κελσίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: Ξεκινά μίνι καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» 38αρια και πότε θα δροσίσει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.