ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυνικός ο Κικίλιας: «Όταν παίρνουν ογκολογικά φάρμακα, κάτι ακόμα θα αγοράσουν από το φαρμακείο» (vid)

Ο Βασίλης Κικίλιας προσπάθησε να «χρυσώσει» το χάπι στους φαρμακοποιούς για τα ογκολογικά φάρμακά που αγοράζουν οι ασθενείς. Δείτε το βίντεο.
Κυνικός ο Κικίλιας: «Όταν παίρνουν ογκολογικά φάρμακα, κάτι ακόμα θα αγοράσουν από το φαρμακείο» (vid)

Έντονες αντιδράσεις και έχει προκαλέσει η υπόθεση της διάθεσης των ογκολογικών φαρμάκων από τα φαρμακεία. Αυτές αφορούν τις ενστάσεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι καλούνται για πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, μέχρι να πληρωθούν από τα ταμεία, χωρίς όμως να ξέρουν το πότε ακριβώς. Για το θέμα πήρε θέση ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τη τοποθέτηση του οποίου όμως ήταν τουλάχιστον… περίεργη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ελένη Αντωνιάδου: To ψέμα με τη NASA, έβαλε «φρένο» και στη Barbie! (vid)

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, αφού ευχαρίστησε τους φαρμακοποιούς, που αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία ενός χρόνου στο υπουργείο να λύσει το φλέγον ζήτημα των πληρωμών του, είπε την εξής ατάκα: «Θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν ο ασθενής ή ο συγγενής του, πηγαίνουν στο φαρμακείο να αγοράσουν το ογκολογικό φάρμακο, όλο και κάτι άλλο θα ψωνίσουν».

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο Κικίλιας, ο φαρμακοποιός που είναι αναγκασμένος να χρεωθεί φάρμακα με κόστος χιλιάδων ευρώ, θα είναι «κερδισμένος» γιατί ο ασθενής ή ο συγγενής του θα αγοράσει από το φαρμακείο και… κάτι άλλο!
Η τοποθέτηση αυτή ήταν «κάπως» και η οποία φυσικά προκάλεσε νέες αντιπαραθέσεις με τους φαρμακοποιούς, τους καταναλωτές, αλλά και την αντιπολίτευση.

Δείτε το παρακάτω ρεπορτάζ με όσα είπε ο Κικίλιας:

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Κάντε Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook για να μαθαίνετε με υπευθυνότητα και άποψη ό,τι συμβαίνει στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο. Η ομάδα του Sportime είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Στείλτε στο Inbox για όποια απορία έχετε και θα λάβετε άμεση απάντηση. Ένα Like και… μένεις ενημερωμένος όλο το 24ωρο σχετικά με όσα γίνονται!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυνικός ο Κικίλιας: «Όταν παίρνουν ογκολογικά φάρμακα, κάτι ακόμα θα αγοράσουν από το φαρμακείο» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.