Κύπρος: Πέμπτη φάλαγγα στα κατεχόμενα! – Έλληνες του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ συναντήθηκαν με τον ψευδοηγέτη Τατάρ!
ΕΛΙΑΜΕΠ, μέλος του ΠΑΣΟΚ και λοιποί παρατρεχάμενοι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» πήγαν να υποβάλουν τα... σέβη τους στον εγκάθετο του ψευδοκράτους!
Μια ακόμη ψηφίδα εθνικής μειοδοσίας ήρθε να προστεθεί στο παζλ του ξεπουλήματος των κυριαρχικών μας συμφερόντων, δείχνοντας ότι η 5η φάλαγγα που απαρτίζεται από τουρκόφιλους ελληνόφωνους (γιατί Έλληνες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σίγουρα) εργάζεται πυρετωδώς σε όλα τα μέτωπα.
Η είδηση «μιλάει» από μόνη της. Ο κατοχικός ηγέτης του ψευδοκράτους της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ προσκάλεσε Έλληνες εκπροσώπους του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ (GTF) στο υποτιθέμενο «προεδρικό» μέγαρο (που πρόσφατα εγκαινίασε με επιδεικτική φιέστα ο Ερντογάν) και συνομίλησε μαζί τους με φόντο τη «ματωμένη» σημαία του ψευδοκράτους!
Σε αυτήν ανίερη συνάντηση η ελληνική πλευρά αποτελούνταν από διπλωμάτες και ακαδημαϊκούς σε θέσεις «κλειδιά»και πιο συγκεκριμένα πήγαν να υποβάλουν τα… σέβη τους στον ψευδοηγέτη Τατάρ ο επικεφαλής του Προγράμματος Τουρκίας του ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Πωλίνα Λαμψά, ο πρέσβης επί… τιμή Ηλίας Κλης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Αντιπρόεδρος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πέτρος Λιάκουρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ψευδο-προεδρίας «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τατάρ εξήρε το έργο του φόρουμ –το οποίο αποτελείται από ακαδημαϊκούς και διπλωμάτες από την Τουρκία και την Ελλάδα– τονίζοντας τη σημασία του στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των λαών». Όπως σημείωσε, το έργο αυτό συνδέεται άμεσα με την Κύπρο και το μέλλον της.
Χωρίς να υπάρχει ούτε ένας εθνικά ωφέλιμος λόγος για να προβούν σε αυτήν την κατάπτυστη πράξη, η ανθελληνική… κλίκα του Ελληνοτουρκικού φόρουμ πήγε στα κατεχόμενα για να ακούσει τον Ερσίν Τατάρ να ξεδιπλώνει τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό για λύση δύο κρατών και διεθνή νομιμοποίηση του κατοχικού μορφώματος «στη βάση της κυρίαρχης ισότητας και της ίσης διεθνούς υπόστασης».
Στη συζήτηση φέρεται να τέθηκαν θέματα που αφορούν πρωτοβουλίες… συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε και το θράσος να εκφράσει ανησυχία για «εκφοβισμούς και συλλήψεις» από την «ελληνοκυπριακή πλευρά» σε σχέση με ακίνητες περιουσίες (!) τη στιγμή που οι Τούρκοι εισέβαλλαν, σκότωσαν και άρπαξαν τις περιουσίες του Κυπριακού λαού στο 36% της Μεγαλονήσου που κατέχουν παράνομα ως σήμερα!
Σαν να μην έφτανε η συνάντηση ντροπής με τον εγκάθετο της Τουρκίας Τατάρ, τα μέλη του Ελληνοτουρκικού φόρουμ συναντήθηκαν και με τον ψευδοβουλευτή του CTP (Ρεπουπλικανικό Τούρκικο Κόμμα) , Φικρί Τόρος στην υποτιθέμενη «Βουλή» του ψευδοκράτους! Έτσι με τις μειοδοτικές πράξεις τους έδωσαν κύρος «αναγνώρισης» στους κατοχικούς θεσμούς των Τουρκοκυπρίων, που η επίσημη θέση Κύπρου και Ελλάδας δεν αναγνωρίζει! Φυσικά τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν «σημαία» την εν λόγω επίσκεψη, ενώ στον ελληνικό Τύπο το θέμα «θάφτηκε» επιμελώς!
Καμία σοβαρή χώρα που σέβεται την κυριαρχία της δεν θα διατηρούσε διασυνδέσεις με ιδρύματα τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ και Ελληνοτουρκικά Φόρουμ(και τους παρατρεχάμενούς τους) μετά από τόσο χυδαία αντεθνικές ενέργειες, αλλά θα λάμβανε άμεσα μέτρα εναντίον τους. Όμως επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ούτε σοβαρή χώρα είμαστε – ούτε ο παραμικρός σεβασμός υπάρχει στα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.
Βέβαια το επιτελούμενο εθνικό έγκλημα έχει ευρεία συνενοχή και περιλαμβάνει πολλούς… πρόθυμους, όπως βλέπουμε και από την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ανοσιούργημα…


Cumhurbaşkanı @ErsinrTatar , Türk-Yunan Formu’nu kabul etti https://t.co/rLeQhgvrFw pic.twitter.com/pWwwNxGGDS
— KKTC Cumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) June 18, 2025
Cumhurbaşkanı Tatar, Türk-Yunan Formu’nu kabul etti https://t.co/bEb7F98grg
— Kıbrıs Genç Tv (@Kibris_Genc_TV) June 19, 2025
Cumhurbaşkanı Tatar, Türk-Yunan Formu’nu kabul etti https://t.co/i4DsPMPlY8 pic.twitter.com/Iji8hRhGmQ
— Gıynık Gazetesi (@Giynik_gazetesi) June 19, 2025