ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κουρελόχαρτο το Σύνταγμα – Αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις είπε για τον γάμο ομοφύλων

Το ελληνικό Σύνταγμα προστατεύει το θεσμό του γάμου με τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, μεταξύ των οποίων και η διαφορά φύλου.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κουρελόχαρτο το Σύνταγμα – Αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις είπε για τον γάμο ομοφύλων

Μπερδεμένος για το θέμα του γάμου των ομοφύλων πιθανώς να είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αναφορές που έκανε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ενώ δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη προστασίας των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν ενώ όπως τόνισε ο γάμος των ομοφύλων (σ.σ. και η τεκνοθεσία που ακολουθεί) «πουθενά δεν φαίνεται ότι έβλαψε την κοινωνική συνοχή».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος γιατί όπως είπε η Ν.Δ. «κατέκτησε την διαδικασία της ώριμης διαβούλευσης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως σέβεται όλες τις απόψεις ενώ όπως είπε ο «ομόφυλοι θα μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ» καθώς δεν θα ανησυχούν που θα πάει το παιδί τους αν τους συμβεί κάτι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κουρελόχαρτο το Σύνταγμα

«Εξηγήθηκε λεπτομερώς τι δεν κάνει το νομοσχέδιο. Αποκλείει τους χαρακτηρισμούς γονέας 1 και γονέας 2», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η «νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς».

«Υποδέχομαι τις θέσεις της εκκλησίας τις οποίες σέβομαι απόλυτα. Αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας, όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις», σημείωσε αναφορικά με τις αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο ομοφύλων.

Να σημειωθεί ότι ο γάμος ομοφύλων δεν επιβάλλεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ το ελληνικό Σύνταγμα προστατεύει το θεσμό του γάμου με τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, μεταξύ των οποίων και η διαφορά φύλου, όπως επιβάλει π.χ. και την απαγόρευση της πολυγαμίας. Φυσικά περί αυτών ούτε… αναφορά από τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί η… σιγή του πρωθυπουργού στο θέμα που προκύπτει από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, σύμφωνα με το οποίο, παρά το γεγονός πως δεν θα επιτρέπεται στην Ελλάδα η παρένθετη κύηση υπέρ «ομόφυλου ζευγαριού», αυτή θα αναγνωρίζεται αν έγινε νόμιμα σε άλλο κράτος, όπως σωστά επεσήμανε η Ιερά Σύνοδος (σ.σ. και το ΚΚΕ).

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Νατσιός: Διαβάζω το κείμενο της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο ομοφυλόφιλων και αγαλλιώ – Τι έκανε στη Βουλή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Κουρελόχαρτο το Σύνταγμα – Αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις είπε για τον γάμο ομοφύλων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.