ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση: Ψίχουλα για να ζεσταθεί ο κόσμος – Επίδομα θέρμανσης μόνο στο ρεύμα, μόνο σε ευάλωτους, και από 15 ευρώ το μήνα!

Το επίδομα αφορά μόνο τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο και ξεκινά από τα 45 ευρώ - Στον «αέρα» όσοι χρησιμοποιούν άλλους τρόπους θέρμανσης
Κυβέρνηση: Ψίχουλα για να ζεσταθεί ο κόσμος – Επίδομα θέρμανσης μόνο στο ρεύμα, μόνο σε ευάλωτους, και από 15 ευρώ το μήνα!

Σε κοροϊδία μεγατόνων εξελίσσεται το φετινό επίδομα θέρμανσης, αφού βρισκόμαστε ήδη στο Νοέμβριο και προς το παρόν έχουν αναγγελθεί επιδοτήσεις μόνο για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν. Το τεράστιο ποσοστό νοικοκυριών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, καυσόξυλα, πέλετ ή οτιδήποτε άλλο, βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» και καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια ροκανίζει ανελέητα τα εισοδήματά τους.

Ήδη έπεσε ένα εκκωφαντικό «άκυρο» για την κρατική επιδότηση στην αντλία, με την κυβέρνηση να αφήνει δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στα κρύα του λουτρού, αφού έλαβε την απόφαση αυτή διότι όπως υποστηρίζει «οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι -στην έναρξη της χειμερινής περιόδου-, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, διαμορφώνονταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις επικρατούσες εκτιμήσεις για την τιμή εκκίνησης του καυσίμου τον προσεχή Οκτώβριο, αν και η εν λόγω αγορά έχει πάντοτε τις δικές της αβεβαιότητες».

Η κυβέρνηση βέβαια λησμονεί ότι την ίδια περίοδο πέρυσι, οι τιμές ήταν χαμηλότερες κατά 5-6 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, μετά την απευθείας επιδότηση στην αντλία.

Αλλά και όσον αφορά το περιβόητο επίδομα θέρμανσης για το ρεύμα, αποδεικνύεται άνθρακας ο θησαυρός, αφού πρόκειται για ψίχουλα που για πολλούς πολίτες δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε το 1/10 ενός λογαριασμού ρεύματος! Συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα περιβόητα «στοχευμένα μέτρα» για τη μείωση του ενεργειακού κόστους που είχαν πολυδιαφημιστεί από την κυβέρνηση ως… ενίσχυση των ευάλωτων.

Τελικά αυτή η ενίσχυση ξεκινά από… 15 ευρώ τον μήνα και αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Δηλαδή συνολικά στο τρίμηνο ξεκινά από τα 45 ευρώ για άγαμους που έχουν έως 16.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, και φτάνει έως τα 480 ευρώ για οικογένειες με τρία παιδιά που έχουν εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας δικαιούχοι είναι όσοι καλύπτουν τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης αλλά δεν επιδοτούνται για άλλο καύσιμο (π.χ. πετρέλαιο). Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από τον Ιανουάριο και το ποσό θα το δουν ως έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ειδικά τα μονοπρόσωπα και ολιγομελή νοικοκυριά, με αυτό το επίδομα δεν μπορούν να καλύψουν σχεδόν τίποτα από τα ανελαστικά έξοδα της θέρμανσης. Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι περισσότερο επικοινωνιακά – παρά ουσιαστικά, και αφήνουν εκτός βοήθειας ένα γιγαντιαίο κομμάτι των νοικοκυριών που ήδη αναγκάζονται να ψαλιδίσουν τις δαπάνες για θέρμανση ενόψει του χειμώνα, προκειμένου να βγάζουν όπως – όπως το μήνα για να προμηθεύονται τα απαραίτητα τρόφιμα.

Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης