ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιματική αλλαγή: Πόσο θα αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα ως το τέλος του αιώνα;

Τι είπε ο Νίκος Μιχαλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή - Climpact.
Κλιματική αλλαγή: Πόσο θα αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα ως το τέλος του αιώνα;

Κλιματική αλλαγή: Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λεγόμενα του Νίκου Μιχαλόπουλου, ο οποίος είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Climpact και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΕΑ. Τι λέει για την αύξηση της θερμοκρασίας και την Ελλάδα.

«Τα κλιματικά μοντέλα μας λένε ότι ανάλογα τα μέτρα που θα πάρουμε θα έχουμε μια αύξηση της θερμοκρασίας που θα φτάσουν σε επίπεδα της τάξεως 4,5 – 5 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη. Το ενδιάμεσο σενάριο μπορεί να φτάσει σε αύξηση της τάξεως 2 – 2,5 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο είμαστε σχεδόν ήδη στην Αθήνα στους 2 βαθμούς Κελσίου».

Αυτά είπε ο κ. Μιχαλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή – Climpact.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και τη γεωργία

Παράλληλα, ο καύσωνας είναι μια πιο συνηθισμένη λέξη, αφού παρατηρείται σημαντική αύξηση στα εικοσιτετράωρα που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο.

Οι καύσωνες υπολογίζεται πλέον ότι καταλαμβάνουν περίπου 35 μέρες τον χρόνο, ενώ εκείνες με παγετό είναι αρκετά μειωμένες.

Επίσης, οι βροχοπτώσεις έχουν πλέον μεγαλύτερη ένταση, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με τη βροχόπτωση, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί.

Εν ολίγοις, η Μεσόγειος οδεύει ολοταχώς σε ένα μελλοντικό κλίμα που θα είναι θερμότερο και πιο ξηρό, γεγονός που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στη γεωργία.

 

Ειδήσεις τώρα

Αυτή είναι η πανέμορφη πρώην σύντροφος του Στάθη Σχίζα

Έξαλλος με το Survivor o Φραγκολιάς – Δείτε το γιατί!

Τρελά λεφτά ο Σοϊλέδης και χωρίς το έπαθλο του Survivor

Παναθηναϊκός: Τον έκανε χρυσό και τον απέκτησε

 

Δείτε απόσπασμα από πρόσφατο δελτίο της ΕΡΤ, με αναφορά στην κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις και την αντιμετώπισή της:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κλιματική αλλαγή: Πόσο θα αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα ως το τέλος του αιώνα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.