ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Αυστρία: Ανοίγουν από Τρίτη τα καταστήματα

Ο κορονοϊός έχει βάλει σε καραντίνα σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη. Ωστόσο, η Αυστρία σταδιακά είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κανονικότητα. Την Τρίτη (13/4) κάτω από αυστηρούς όρους αποφασίστηκε να ανοίξουν τα καταστήματα. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα χαλάρωσης των μέτρων για τον COVID-19. Έως τώρα στην Αυστρία ανοιχτά ήταν τα σούπερ μάρκετ, τα...
Κορονοϊός – Αυστρία: Ανοίγουν από Τρίτη τα καταστήματα

Ο κορονοϊός έχει βάλει σε καραντίνα σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη. Ωστόσο, η Αυστρία σταδιακά είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Την Τρίτη (13/4) κάτω από αυστηρούς όρους αποφασίστηκε να ανοίξουν τα καταστήματα. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα χαλάρωσης των μέτρων για τον COVID-19.

Έως τώρα στην Αυστρία ανοιχτά ήταν τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα καλλυντικά-ειδών καθαρισμού, οι τράπεζες, τα ταχυδρομεία, τα καταστήματα ζωοτροφών και οι επιχειρήσεις καθαρισμού.

Σε αυτά τα μαγαζιά θα προστεθούν κατόπιν ανακοίνωσης του Αυστριακού υπουργού Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ, κάποια ακόμα. Ο λόγος για τα συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων, τα πλυντήρια αυτοκινήτων, τα καταστήματα πώλησης οικοδομικών υλικών, ξυλείας, σιδηρουργού, τα καταστήματα ειδών κήπου και εμπορίας πολύτιμων μετάλλων.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και προϋποθέσεις για κάποια ακόμη μαγαζιά. Ο χώρος των πελατών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 400 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό ισχύει για τα καταστήματα ρουχισμού, υποδημάτων, οπτικών ειδών, κινητής τηλεφωνίας. Τέλος, ο κορονοϊός κρατάει ακόμα κλειστά τα καταστήματα επίπλων, τα κουρεία και τα κομμωτήρια, όπως επίσης τα ξενοδοχεία και η γαστρονομία.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Αυστρία: Ανοίγουν από Τρίτη τα καταστήματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.