ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτήν την ημέρα βγαίνουμε από την καραντίνα

Κορονοϊός: Η κόπωση των πολιτών από τους περιορισμούς είναι δεδομένη και απολύτως κατανοητή στο Μέγαρο Μαξίμου, εξ ου και επιλέχθηκε μια πιο στοχευμένη αυστηροποίηση και όχι κάποια καθολική απαγόρευση για το διήμερο του Πάσχα. Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να ωθεί κανέναν στο συμπέρασμα πως η περιπέτεια θα τελειώσει σύντομα. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται μεν για την...
Κορονοϊός: Αυτήν την ημέρα βγαίνουμε από την καραντίνα

Κορονοϊός: Η κόπωση των πολιτών από τους περιορισμούς είναι δεδομένη και απολύτως κατανοητή στο Μέγαρο Μαξίμου, εξ ου και επιλέχθηκε μια πιο στοχευμένη αυστηροποίηση και όχι κάποια καθολική απαγόρευση για το διήμερο του Πάσχα.

Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να ωθεί κανέναν στο συμπέρασμα πως η περιπέτεια θα τελειώσει σύντομα. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται μεν για την επόμενη φάση που αφορά την άρση των μέτρων, αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα, όπως έχει πει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα και κυρίως θα είναι μακρόσυρτη και σταδιακή.

Στο πλαίσιο αυτό, σενάρια για χαλάρωση εντός του Απριλίου δεν είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Ο κ. Πέτσας, εντός της εβδομάδας, σε δήλωσή του στην οποία αναφέρθηκε σε άρση των περιορισμών, ήταν απολύτως ακριβής, κάνοντας λόγο για ανακοινώσεις εντός του Απριλίου, οι οποίες όμως θα παραπέμπουν στον επόμενο μήνα. Και είναι απολύτως λογικό, καθώς μπροστά μας υπάρχει ο σκόπελος της Πρωτομαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε γιορτάζεται φέτος

Οποιοδήποτε σήμα χαλάρωσης πιο νωρίς μπορεί να εκπέμψει λάθος μήνυμα και να οδηγήσει σε μαζικές επισκέψεις σε πάρκα, χώρους αναψυχής, ακόμα και σε εκδρομές, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο.

Από εκεί και πέρα όμως, οι ημερομηνίες για το πρώτο φως στο τούνελ είναι όλες ανοικτές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μια ημερομηνία που εσχάτως εξετάζεται σοβαρά από τους ειδικούς για να γίνει το πρώτο «άνοιγμα» είναι η Δευτέρα 4 Μαΐου. Ο αρχικός σχεδιασμός μίλαγε για μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 11 Μαΐου, ωστόσο αφενός η μεγάλη κόπωση των πολιτών από τη μακρά διάρκεια των περιορισμών που χρειάζεται και την ανάλογη ψυχολογική διαχείριση και αφετέρου η ανάγκη να πάρει σταδιακά μπρος η οικονομία οδηγούν σε εξέταση να ξεκινήσουν μια προσεκτική άρση νωρίτερα.

Η αίσθηση εξάλλου που υπάρχει στο Μαξίμου είναι πως αν δεν δοθεί εγκαίρως ένα μήνυμα χαλάρωσης, τότε τα μέτρα μπορεί να καταστρατηγηθούν ατάκτως από τους ίδιους τους πολίτες. Οπότε η επιλογή της ελεγχόμενης χαλάρωσης, ακόμα και λίγο νωρίτερα, θεωρείται από πολλούς η καλύτερη στρατηγική. Στο διά ταύτα, δεν αποκλείεται να δούμε την πρώτη ήπια εφαρμογή χαλάρωσης στις 4 Μαΐου. Πιθανόν να αφορά μικρά εμπορικά καταστήματα, όπως ρουχισμού και υποδημάτων, και επίσης τα κουρεία και τα κομμωτήρια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτήν την ημέρα βγαίνουμε από την καραντίνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.