ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ανοίγουν τα σχολεία με τάξεις 15 μαθητών – Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές

Την απόφαση να ανοίξουν ξανά τα σχολεία πήρε η κυβέρνηση και όπως έγινε γνωστό οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα επιστρέψουν στις αίθουσες στις 11 Μαΐου. Ακόμα, τα γυμνάσια και η Α’ και Β’ Λυκείου αναμένεται λειτουργήσουν ξανά στις 18 Μαΐου, μαζί με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας,...

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα σε σχολείο;
Κορωνοϊός: Τι θα γίνει αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα σε σχολείο;
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την απόφαση να ανοίξουν ξανά τα σχολεία πήρε η κυβέρνηση και όπως έγινε γνωστό οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα επιστρέψουν στις αίθουσες στις 11 Μαΐου.

Ακόμα, τα γυμνάσια και η Α’ και Β’ Λυκείου αναμένεται λειτουργήσουν ξανά στις 18 Μαΐου, μαζί με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, το τέλος σχολικής χρονιάς έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου, εφόσον όλα πάνε βάσει σχεδίου.

«Τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με πτώμα στην Κάντζα: Τελετουργικό αυτοκτονίας ή έγκλημα;

Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα θα γίνονται με χρήση αντισυλληπτικών ενώ οι μαθητές ανά τάξη δεν θα ξεπερνούν τους 15.

Πώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις αυτές θα αρχίσουν περίπου στις 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. Για τη διεξαγωγή τους θα χρησιμοποιηθούν περισσότερες αίθουσες από ότι συνήθως, ενώ υποψήφιοι θα είναι περίπου 10 σε κάθε αίθουσα.

Μάλιστα θα υπάρχουν δύο επιτηρητές για τις αίθουσες που έχουν 10 μαθητές ή ένας για τις αίθουσες που θα έχουν πέντε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα παραστεί στην καθιερωμένη ενημέρωση με τον Σωτηρή Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Exit mobile version