ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία στη Ξάνθη – Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Ξάνθη εξαιτίας των τριών θανάτων που σημειώθηκαν μέσα σε μια ημέρα από κορονοϊό. Τελευταίο θύμα ήταν ένας 67χρονος άνδρας που κατέληξε το βράδυ της Τρίτης ενώ νωρίτερα, την ίδια ημέρα στην Ξάνθη είχε ανακοινωθεί ότι μια 82χρονη και μια 74χρονη από τον Εχίνο έχασαν τη μάχη για τη ζωή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα...
Κορονοϊός: Ανησυχία στη Ξάνθη – Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Ξάνθη εξαιτίας των τριών θανάτων που σημειώθηκαν μέσα σε μια ημέρα από κορονοϊό.

Τελευταίο θύμα ήταν ένας 67χρονος άνδρας που κατέληξε το βράδυ της Τρίτης ενώ νωρίτερα, την ίδια ημέρα στην Ξάνθη είχε ανακοινωθεί ότι μια 82χρονη και μια 74χρονη από τον Εχίνο έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα 534 ευρώ: Γιατί δεν πληρώθηκαν όλοι οι δικαιούχοι

Ο 67χρονος νοσηλευόταν από τις 12 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενώ η 82χρονη από τις 11 Ιουνίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ξάνθη: Tο Μπαϊράμι «φούντωσε» τον κορονοϊό – «Φορείς δεν κάνουν τεστ»

Μόλις ένα στους δέκα κατοίκους δίνει δείγμα για να διενεργηθεί το τεστ για τον νέο κορονοϊό δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης όπου μετρά 14 νεκρούς από τον ιό μέχρι στιγμής.

Μετά την κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης όπου παρατηρήθηκε έξαρση της πανδημίας σε καραντίνα τέθηκε από την Τρίτη 16 Ιουνίου και ο οικισμός του Αγιάσμου στο Δήμο Ιάσμου στη Ροδόπη λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου ενώ έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται σε όλο τον Δήμο Ιάσμου, όπως αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το βράδυ της Τρίτης.

Το πρώτο κύμα κορονοϊού στην Ξάνθη προήλθε από το εργατικό δυναμικό της περιοχής το οποίο απασχολείται τα τελευταία χρόνια σε κατασκευαστικές εταιρίες του εξωτερικού, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αλλά και στο Κατάρ και επέστρεψε στα χωριά της Ξάνθης λόγω της πανδημίας, μεταφέροντας και τον ιό. Ωστόσο αν και το πρώτο κύμα κορονοϊού αναχαιτίστηκε επιτυχώς, και οι εργάτες λίγες μέρες μετά το Ραμαζάνι επέστρεψαν στο εξωτερικό ένα νέο κύμα κορονοϊού ξαναφούντωσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης η ελάφρυνση των μέτρων από την Πολιτεία και στην συνέχεια το Μπαϊράμι όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας οδήγησαν στην αναζωπύρωση της πανδημίας σε οικισμούς της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης.

Με πληροφορίες από xanthidaily.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ανησυχία στη Ξάνθη – Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.