ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχούν οι εργαζόμενοι στο μετρό

Η ανησυχία αφορά και στους εργαζόμενους και στο επιβατικό κοινό, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών
Κορονοϊός: Ανησυχούν οι εργαζόμενοι στο μετρό

Την ανησυχία τους για το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα μέτρα που που έχουν ληφθεί από τις συγκοινωνιακές εταιρείες για την προστασία από την εξάπλωση που σημειώνει ο κορονοϊός, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Η ανησυχία αφορά και στους εργαζόμενους και στο επιβατικό κοινό, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι την ώρα που «σχολεία, θέατρα, δημόσιοι χώροι, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις μένουν κλειστές γιατί είναι αδύνατον να προστατευτούν αποτελεσματικά, σε αντιδιαστολή θεωρούν ότι ένα αντισηπτικό φτάνει για να προστατέψει το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, τους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες και τους δεκάδες εργαζομένους σε ένα δίκτυο που εκτείνεται σχεδόν σε όλη την Αττική».

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα μέτρα, τα οποία έχει προτείνει ο ΟΑΣΑ (κορονοϊός) και καλούνται να εφαρμόσουν οι συγκοινωνιακές εταιρίες «υποτυπώδη» προσθέτοντας ότι «δεν τηρούνται ούτε στο σωστό χρόνο ούτε στη σωστή ποσότητα».

Αναφέρουν επίσης ότι οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων «κάθε άλλο παρά μια στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας έχουν να επιδείξουν».

Τέλος, απαιτούν αυξημένα μέτρα και τήρηση των κανόνων υγιεινής αντάξια μιας σοβαρής χώρας όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεδομένου ότι οι χώροι της ΣΤΑΣΥ φιλοξενούν χιλιάδες επιβάτες και εργαζομένους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κάτι που τους καθιστά χώρους με υψηλή επικινδυνότητα.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ανησυχούν οι εργαζόμενοι στο μετρό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.