ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ για τους εργοδότες

Κορονοϊός: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ για τους εργοδότες, οι οποίοι έως τώρα είχε έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους είτε πλήττονται από την κατάσταση που επικρατεί.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το που άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ, υποβλήθηκαν 356 φόρμες από εργοδότες. Έκτοτε ανά λεπτό προστίθενται άλλες 100! Οι...
Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ για τους εργοδότες

Κορονοϊός: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ για τους εργοδότες, οι οποίοι έως τώρα είχε έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους είτε πλήττονται από την κατάσταση που επικρατεί. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το που άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ, υποβλήθηκαν 356 φόρμες από εργοδότες. Έκτοτε ανά λεπτό προστίθενται άλλες 100!

Οι εργοδότες πρέπει να συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας, όπως και εκείνους που λύθηκε η συνεργασία τους από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 20 Μαρτίου είτε αφορά σε καταγγελία σύμβασης είτε σε οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

Για όσες επιχειρήσεις έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα. Ωστόσο, προστίθενται διαρκώς και νέοι ΚΑΔ και γι’ αυτό οι επιχειρήσεις που πλήττονται, αλλά παραμένουν ανοιχτές, θα μπορούν και στη συνέχεια κάνουν αίτηση.

Την 1η Απριλίου θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους. Θα κάνουν και εκείνοι υπεύθυνη δήλωση και εκτός από τα προσωπικά τους στοιχεία, θα πρέπει να δώσουν το IBAN, όπως και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρησης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Να σημειωθεί ότι όσοι κάνουν ψευδείς δηλώσεις κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη. Όσοι πάλι δεν κάνουν δηλώσεις εντός των προβλεπόμενων χρονικών περιθωρίων, χάνουν τη δυνατότητα υπαγωγής τους στα μέτρα αναστολής οφειλών δόσεων ή ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής και κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών προς το δημόσιο.

Ο κορονοϊός έχει φέρει νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας και όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε αυτά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ για τους εργοδότες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.