ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Χτυπάει» και το ιατρικό προσωπικό – «90 μολύνθηκαν και 400 είναι σε καραντίνα»

Ο κορονοϊός χτυπάει και τα νοσοκομεία, καθώς 90 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν μολυνθεί με τον ιό, ενώ τουλάχιστον 400 βρίσκονται σε καραντίνα. Ο κορονοϊός «χτυπά» ασθενείς αλλά και ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, θέτοντάς τους εκτός εργασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 90 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν μολυνθεί από τον ιό, ενώ...
Κορονοϊός: «Χτυπάει» και το ιατρικό προσωπικό – «90 μολύνθηκαν και 400 είναι σε καραντίνα»

Ο κορονοϊός χτυπάει και τα νοσοκομεία, καθώς 90 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν μολυνθεί με τον ιό, ενώ τουλάχιστον 400 βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο κορονοϊός «χτυπά» ασθενείς αλλά και ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, θέτοντάς τους εκτός εργασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 90 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν μολυνθεί από τον ιό, ενώ 400 είναι σε καραντίνα.

«Πολλοί εκτέθηκαν στον ιό από τον ασθενή που πέθανε και ήταν δωρητής οργάνων», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Σε 18 μήνες το εμβόλιο για τον κορονοϊό»! (vid)

Ο ασθενής νοσηλευόταν στο Αττικό από τις 18 Μαρτίου και βρισκόταν σε τετράκλινο θάλαμο της πνευμονολογικής. Το τεστ που του είχε γίνει για τον κορονοϊό ήταν αρνητικό και διασωληνώθηκε μπαίνοντας σε κοινή ΜΕΘ με άλλους ασθενείς. Ωστόσο, τελευταία στιγμή βρέθηκε θετικός στον ιό. «Για να δοθούν τα όργανά του όπως ορίζει το πρωτόκολλο έγινε νέα εξέταση και βρέθηκε θετικός στον ιό. Εάν δεν ήταν δότης οργάνων θα είχε ταφεί με τη συνήθη διαδικασία. Πολλοί συνάδελφοι εκτέθηκαν», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Συνεχίζει πως: «Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται λόγω έλλειψης υλικών και ειδικά μασκών. Τώρα πια ξεφεύγουν περιστατικά και νοσηλεύονται σε κλινικές μαζί με άλλους ασθενείς επειδή ο εργαστηριακός έλεγχος είναι πλημμελής. Οι συνάδελφοι τους φροντίζουν χωρίς να έχουν μάσκες. Παράδειγμα στο Αττικό σήμερα ασθενής που βρέθηκε θετικός στον ιό από τετράκλινο θάλαμο της παθολογικής ανέβηκε στη κλινική που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού. Του είχε γίνει εξέταση πριν 7 ημέρες κατά την εισαγωγή και βρέθηκε αρνητικός».

Θετικός στον ιό βρέθηκε και ασθενής που ήταν στην αιματολογική κλινική στο νοσοκομείο του Ρίου, με τον κ. Γιαννάκο να λέει χαρακτηριστικά: «Εκτέθηκαν όλοι οι συνάδελφοι της κλινικής και τώρα δίνουν δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο. Πάμε ως πρόβατα επί σφαγή χωρίς μέσα προστασίας. Μάσκες. Στολές και με πλημμελή εργαστηριακό έλεγχο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Χτυπάει» και το ιατρικό προσωπικό – «90 μολύνθηκαν και 400 είναι σε καραντίνα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.