ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Δεν θα γίνονται δεκτοί ασθενείς με κορονοϊό στις Πανεπιστημιακές κλινικές; Τι καταγγέλλει ο ΕΙΝΑΠ

Σε μία σοβαρή καταγγελία, προχώρησε η ΕΙΝΑΠ, πως οι καθηγητές στην ιατρική σχολή της Αθήνας πήραν την απόφαση να μην δέχονται στις πανεπιστημιακές κλινικές ασθενείς με κορονοϊό.
Κορονοϊός: Δεν θα γίνονται δεκτοί ασθενείς με κορονοϊό στις Πανεπιστημιακές κλινικές; Τι καταγγέλλει ο ΕΙΝΑΠ

Κορονοϊός: Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΙΝΑΠ, οι καθηγητές της ιατρικής της Αθήνας αποφάσισαν να μην δέχονται ασθενείς με τον ιό στις πανεπιστημιακές κλινικές.

Κορονοϊός: Πιο συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά, την εβδομάδα που πέρασε (13 με 17 Σεπτεμβρίου, πολλά νοσοκομεία στην Αττική, έλαβαν ένα έγγραφο, από την ιατρική σχολή της Αθήνας.

Το οποίο τα ενημέρωνε πως οι πανεπιστημιακές κλινικές, δεν θα μπορούν να περιθάλπουν πλέον ασθενείς με τον ιό. Έτσι πλέον θα διοχετεύονται μόνο σε κλινικές του ΕΣΥ.

Επίσης η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει πως αυτό το έγγραφο, είναι μία ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης της ιατρικής σχολής με ημερομηνία 31/08/21 και είχε κοινοποιηθεί ως «εξαιρετικά επείγον» στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και στους διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠε.

Από την άλλη η επιχειρηματολογία των καθηγητών Ιατρικής της Αθήνας, είναι πως το έργο των Πανεπιστημιακών κλινικών είναι να εκπαιδεύουν νέους γιατρούς.

Η ΕΙΝΑΠ με την σειρά της σημειώνει πως:

1. «το έγγραφο (της Ιατρικής Σχολής Αθήνας) συνιστά πράξη μονομερούς κήρυξης λιποταξίας από τη μάχη ενάντια στην πανδημία η οποία καθόλου δεν τιμά τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, πολλοί από τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι διαφωνούν με αυτή την κίνηση και θεωρούμε εξαιρετικά θλιβερό το ότι δεν έχουν εκφράσει ακόμα δημοσίως τη διαφωνία τους.

2.Η αιτιολογία που προβάλλεται είναι επιεικώς νηπιώδης, αντιεπιστημονική και έωλη. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πανεπιστημιακών κλινικών οι εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων για λοιπές παθήσεις επιτελείται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Eνώ ακόμα επισημαίνει πως είναι αλαζονεία από τους καθηγητές να δίνουν οδηγίες στους γιατρούς του ΕΣΥ, πως θα περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Δεν θα γίνονται δεκτοί ασθενείς με κορονοϊό στις Πανεπιστημιακές κλινικές; Τι καταγγέλλει ο ΕΙΝΑΠ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.