ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα – Τι ισχύει

Ο Κορονοϊός συνεχίζει να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα. Όμως τα νέα μέτρα είναι ήδη σε ισχύ, με τους εμβολιασμένους να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς.
Κορονοϊός – Ελλάδα: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα – Τι ισχύει

O κορονοϊός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα εξάπλωσης, παρόλα αυτά, τα νέα μέτρα που αφορούν κυρίως όσους έχουν κάνει το εμβόλιο άρχισαν να εφαρμόζονται.

Κορονοϊός – Ελλάδα: Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως την λένε οι ειδικοί, η «περίοδος της ελευθερίας», για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα άρχισε.

Δηλαδή μπορούν να προσέρχονται σε οποιαδήποτε χώρο και με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους και της αστυνομικής τους ταυτότητας, μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς κανένα περιορισμό.

Δηλαδή όπως ήταν πριν εμφανιστεί ο ιός. Δίχως να φοράνε μάσκες, να κρατάνε αποστάσεις, να έχουν περιορισμό στην ώρα προσέλευσης τους, να ακούνε μουσική, να είναι όρθιοι και όσα προβλέπονταν ως τώρα.

Όλα αυτά για τους εμβολιασμένους στους αμιγείς χώρους (μόνο για εμβολιασμένους) διασκέδασης, που ισχύουν ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο, όπως η Θεσσαλονίκη.

Το προσωπικό των καταστημάτων στην εστίαση και σε άλλους χώρους αναψυχής όμως, θα έχει κάποιες υποχρεώσεις. Πέρα από το να ελέγχει τα στοιχεία των εμβολιασμένων, να μην αφήνει τους ανεμβολίαστους να εισέλθουν, στον ίδιο χώρο.

Επίσης όσοι εργάζονται εκεί, θα χρειάζεται να φοράνε μάσκα και να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν κάνει τα rapid test που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση.

Όσον αφορά τώρα τους μικτούς χώρους, δηλαδή σε όσους μπορούν να παραβρίσκονται και εμβολιασμένοι και μη, το βασικό εργαλείο προστασίας, είναι η χρήση μάσκας.

Μάλιστα οι μη εμβολιασμένοι για να μπορούν να μπαίνουν, χρειάζεται να έχουν κάνει rapid test, των τελευταίων 24 ωρών, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό.

Για την τήρηση όλων αυτών των μέτρων θα γίνονται συχνοί έλεγχοι από κλιμάκια που θα προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα – Τι ισχύει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.