ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τελικά δεν θα είναι μονοδοσικό; Τι λέει η εταιρεία

Απαντήσεις για το αν το εμβόλιο Johnson & Johnson δεν θα είναι μονοδοσικό έδωσε η εταιρεία, τη στιγμή που ο κορονοϊός συνεχίζει να αποτελεί πονοκέφαλο.
Κορονοϊός – Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τελικά δεν θα είναι μονοδοσικό; Τι λέει η εταιρεία

Κορονοϊός – Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τα δεδομένα υπέρ μιας αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 ανέλυσε με επίσημη της ανακοίνωση η εταιρεία Johnson & Johnson, που έρχεται για να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα αν το εμβόλιο που παράγει θα είναι τελικά μονοδοσικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το jnj.com, τα αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό μετά από την χορήγηση μιας δεύτερης δόσης τετραπλασιάζονται έως εξαπλασιάζονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα ο κορονοϊός αλλά και να μειωθούν οι πιθανότητες νόσησης από αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των συμπτωματικών κρουσμάτων από τον Covid-19, τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη χορήγηση αυτής της αναμνηστικής δόσης ήταν 75%, και 100% κατά των σοβαρών κρουσμάτων, σύμφωνα με τα δεδομένα κλινικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε, σε άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 18 και άνω.

Παράλληλα, η Johnson & Johnson, αναφέρει ότι οι μεταλλάξεις που έχουν κάνει την εμφάνιση τους, μειώνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των σοβαρών κρουσμάτων, ενώ για την προστασία που παρέχει το συγκεκριμένο εμβόλιο είχατε ενημερωθεί από το Sportime, τις προηγούμενες ημέρες.

«Το μονοδοσικό μας εμβόλιο προκαλεί ισχυρή ανοσοαποκριση και μια διαρκή ανοσολογική μνήμη» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας που έχει ενημερώσει Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA), για την μελέτη την οποία έκανε.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τα μεγάλα στοιχεία του πραγματικού κόσμου και οι μελέτες της 3ης φάσης επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson με μία δόση παρέχει ισχυρή και μακροχρόνια προστασία από νοσηλείες που σχετίζονται με τον COVID-19. Επιπλέον, τα δεδομένα δοκιμής της 3ης φάσης επιβεβαιώνουν περαιτέρω την προστασία από θάνατο που σχετίζεται με τον COVID-19 », δήλωσε ο Mathai Mammen, MD, Ph.D., Global Head, Janssen Research & Development, Johnson & Johnson.

«Το εμβόλιό μας με μία δόση δημιουργεί ισχυρές ανοσολογικές αποκρίσεις και μακροχρόνια ανοσολογική μνήμη. Και, όταν χορηγείται ενισχυτικό του εμβολίου Johnson & Johnson COVID-19, η δύναμη προστασίας από τον COVID-19 αυξάνεται ακόμη περισσότερο.»

«Είναι κρίσιμο να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων από νοσηλεία και θάνατο δεδομένης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του COVID-19. Ένα μονοδοσικό εμβόλιο COVID-19 που είναι εύκολο στη χρήση, διανομή και διαχείριση και παρέχει ισχυρή και μακροχρόνια προστασία είναι ζωτικής σημασίας για τον εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού» , δήλωσε ο Paul Stoffels, MD, Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος της Johnson & Johnson. «Ταυτόχρονα, έχουμε πλέον αποδείξει ότι ένα ενισχυτικό πλάνο αυξάνει περαιτέρω την προστασία από τον COVID-19 και αναμένεται να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια της προστασίας».

Η Εταιρεία παρείχε διαθέσιμα δεδομένα στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και σχεδιάζει να υποβάλει τα δεδομένα σε άλλες ρυθμιστικές αρχές, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τις Εθνικές Τεχνικές Συμβουλευτικές Ομάδες Ανοσοποίησης (NITAG) παγκοσμίως για να ενημερώσουν τη λήψη αποφάσεων για τις τοπικές στρατηγικές χορήγησης εμβολίου, όπως απαιτείται».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τελικά δεν θα είναι μονοδοσικό; Τι λέει η εταιρεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.