ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έρχονται οι μωβ περιοχές και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ; Τι απαντά ο Πλεύρης

Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ και οι μωβ περιοχές με υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ, είναι έτοιμες να μπουν στη καθημερινότητα των πολιτών!
Κορονοϊός: Έρχονται οι μωβ περιοχές και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ;  Τι απαντά ο Πλεύρης

Ο κορονοϊός παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών και οι χειρισμοί της Κυβέρνησης γύρω από το θέμα φαίνεται πως το διευρύνουν αντί να δώσουν την λύση, καθώς νέα μέτρα ετοιμάζονται να έρθουν ξανά στο προσκήνιο.

Μπορεί να μην έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την άρση των μέτρων στις κόκκινες περιοχές, όμως όλα φαίνονται να ανατρέπονται καθώς αυτές ετοιμάζονται να αντικατασταθούν από τις μωβ!

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για νέα μέτρα, κάτι που εάν επαληθευθεί θα δικαιώσει πανηγυρικά όσους είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους, με την απόφαση που πήρε η Ελληνική Κυβέρνηση για άρση των μέτρων στις 6 Οκτωβρίου.

Τα νέα αυτά μέτρα φαίνεται πως περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και την χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

Μάλιστα, οι περιοχές που φέρεται να κινδυνεύουν από το να χαρακτηριστούν από την Κυβέρνηση ως μωβ, δεν είναι η Αττική ή η Θεσσαλονίκη όπως θα περίμενε κανείς λόγω του πληθυσμού των δύο πόλεων, αλλά η Δράμα, η Λάρισα, η Ημαθία, η Ξάνθη και η Πιερία, που ίσως είναι οι πρώτες στις οποίες θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

Από την μεριά του, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έσπευσε να διαψεύσει αυτά τα σενάρια, τονίζοντας πως δεν έχει συζητηθεί η αλλαγή μοντέλου, σε σχέση με αυτά που ανακοινώθηκαν στις 6 του μηνός.

«Δεν υπάρχει συζήτηση από το υπουργείο Υγείας για «μωβ» περιοχές, δεν ξέρω τι γίνεται στην επιτροπή. Εμείς δεν συζητάμε αλλαγή του μοντέλου που ανακοινώσαμε (σ.σ. στις 6 Οκτωβρίου)». Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη αυτό που συζητείται είναι να απλοποιηθούν τα μέτρα και να γίνουν κοινά τα μέτρα στους μεικτούς χώρους για να γίνονται πιο κατανοητά. «Να μην ισχύουν, δηλαδή, διαφορετικοί κανόνες σε σούπερ μάρκετ, σε κομμωτήρια κ.α.» δήλωσε στο κανάλι του MEGA.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται κατανοητό πως συνεχίζεται το αλαλούμ με τις διαρροές και την κυβέρνηση να βαδίζει χωρίς κανένα ουσιαστικό μακροχρόνιο σχεδιασμό αναφορικά με την πανδημία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έρχονται οι μωβ περιοχές και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ; Τι απαντά ο Πλεύρης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.