ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Γιατί και οι νέοι νοσούν σοβαρά

Από αρκετά νωρίς ξεκαθαρίστηκε πως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο COVID-19 δεν «χτυπάει» και τους πιο νεαρούς.  Ο Σωτήρης Τσιόδρας τη Δευτέρα (6/4) πήρε θέση. Ανέφερε τι μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός στους πιο νέους και γιατί είναι αρκετά επικίνδυνο για τον οποιοδήποτε να...
Κορονοϊός: Γιατί και οι νέοι νοσούν σοβαρά

Από αρκετά νωρίς ξεκαθαρίστηκε πως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο COVID-19 δεν «χτυπάει» και τους πιο νεαρούς. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τη Δευτέρα (6/4) πήρε θέση. Ανέφερε τι μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός στους πιο νέους και γιατί είναι αρκετά επικίνδυνο για τον οποιοδήποτε να νοσήσει.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είδαμε να αρρωσταίνουν-και, σε μερικές περιπτώσεις και σοβαρά- νέοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο χρόνιο ή υποκείμενο νόσημα, και οι πιθανές εκδοχές είναι οι εξής:

Οι επιστήμονες αναζητούν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά, αφορούν τους υποδοχείς του ιού. Παραλλαγές σε αυτό το γονίδιο μπορεί να δυσκολέψουν να διευκολύνουν τον ιό.

Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ένα αντιδραστικό ανοσοποιητικό μπορεί να δώσει καταιγίδα φλεγμονών.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως οι πάντες μπορούν να νοσήσουν. Στην Ελλάδα, 31% των κρουσμάτων είναι 18-39 ετών. Δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες».

Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, λοιπόν, είναι πως ο COVID-19 μπορεί να προσβάλει τον οποιονδήποτε. Στη συνέχεια είναι αβέβαιο το πόσο σοβαρά προβλήματα θα του δημιουργήσει. Αυτό έχει να κάνει με τον κάθε οργανισμό ανεξάρτητα από την ηλικία του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Γιατί και οι νέοι νοσούν σοβαρά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.