ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Είσοδος στα νυχτερινά μαγαζιά μόνο με 3η δόση – Απαγόρευση σχολικών εκδρομών

Ο κορονοϊός φαίνεται πως οδηγεί την Κυβέρνηση στην εκ νέου λήψη μέτρων που αλλάζουν για ακόμη μια φορά τα δεδομένα.
Κορονοϊός: Είσοδος στα νυχτερινά μαγαζιά μόνο με 3η δόση – Απαγόρευση σχολικών εκδρομών

Κορονοϊός: Αποκλειστική είσοδο στα νυχτερινά μαγαζιά μόνο σε όσους έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου αλλά και νέα μέτρα στα σχολεία πρότεινε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μετά τις «βόμβες» από τον Παυλάκη για κλείσιμο σχολείων και νυχτερινών κέντρων και ο Νίκος Τζανάκης με δηλώσεις του στο κανάλι του ΣΚΑΪ, τόνισε την ανάγκη για νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, τα Χριστούγεννα αποτελούν ένα νέο «πονοκέφαλο» που θα πρέπει να οδηγήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στη λήψη νέων αποφάσεων.

Μάλιστα δύο από τις προτάσεις του Τζανάκη ήταν η αποκλειστική είσοδος στα νυχτερινά μαγαζιά μόνο με 3η δόση αλλά και η απαγόρευση των σχολικών εκδρομών.

Όσον αφορά τα σχολεία, η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται κατά 5%-7% στις ηλικίες 0-18 ετών φαίνεται πως αποτελεί μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τον καθηγητή της Πνευμονολογίας που εκτός από την απαγόρευση των σχολικών εκδρομών έκανε λόγο και για παράταση των σχολικών διακοπών.

Ακόμη, αναφερόμενος στα κέντρα διασκέδασης ενόψει και των εορτών, είπε πως δεν θα πρέπει να εισέρχονται σε αυτά όσοι δεν έχουν κάνουν ην 3η δόση του εμβολίου ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει αυξημένο testing σε όλους τους πολίτες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι.

Φυσικά κάτι τέτοιο έρχεται σε κόντρα με τα όσα έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση που έχει φροντίσει να επικεντρωθεί μόνο στον έλεγχο των ανεμβολίαστων πολιτών που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν στοχοποιηθεί μέσω των νέων μέτρων.

Σαφώς τα όσα δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως οι χειρισμοί των κυβερνώντων γύρω από το θέμα της πανδημίας είναι λανθασμένοι που επιμένει στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου αδυνατώντας όμως να προστατέψει ακόμη και όσους έχουν επιλέξει να το κάνουν.

Με αυτόν τον τρόπο, νέα μέτρα είναι έτοιμα να έρθουν στο προσκήνιο και να αλλάξουν για ακόμη μια φορά τα δεδομένα, με τους πολίτες να βιώνουν την ανασφάλεια του «ράβε – ξήλωνε» της Κυβέρνησης που αφήνει χωρίς λύση ζητήματα όπως τα ΜΜΜ στα οποία επικρατεί πανικός και είναι ένας από τους λόγους που τα κρούσματα σπάνε καθημερινώς ρεκόρ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Είσοδος στα νυχτερινά μαγαζιά μόνο με 3η δόση – Απαγόρευση σχολικών εκδρομών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.