ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Κι όμως δεν βρέθηκε κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6! (vid)

Δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος.

Κορονοϊός: Κι όμως δεν βρέθηκε κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο! (vid)
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Λήξη «συναγερμού»: Το «Mein Schiff 6» (της TUI με 1.588 επιβαίνοντες) κατέπλευσε στον Πειραιά και ελλιμενίστηκε σε ασφαλή ζώνη η οποία επιλέχθηκε από το Λιμεναρχείο και Υγειονομείο Πειραιά σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και κλιμάκια του ΕΟΔΥ ανέβηκαν στο πλοίο για να υποβάλλουν σε έλεγχο με rapid test όλα τα μέλη του πληρώματος.

Το θέμα είναι ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των επαναληπτικών τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» βγήκαν αρνητικά! Έτσι δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος.

Θυμίζουμε ότι χθες (28/9) Δευτέρα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα μεταξύ των μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου το οποίο από τη Μήλο ξαναγύρισε στο λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη. Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε η εταιρεία επεσήμανε ότι κανένα από τα μέλη που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό δεν παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα, αναμένεται να επαναληφθούν τα τεστ και η εταιρεία ακολουθεί όλες τις διαδικασίες όπως προβλέπονται.

Στις 5 τα ξημερώματα το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε από νωρίς στο σημείο και επαναλήφθηκαν τα τεστ κορονοϊού. Στον επαναληπτικό έλεγχο που έγινε στους 12 εργαζομένους, τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά από τα αρχικά, δηλ. ήταν τελικά αρνητικά. Έτσι, αν και αρχικά στο σημείο θα πήγαιναν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, η επί τόπου παρουσία τους δεν κρίθηκε απαραίτητη μετά τα νέα δεδομένα.

Mein Schiff 6: Δείτε παρακάτω τα σχετικά ρεπορτάζ

Exit mobile version