ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Κι ομως, η καραντίνα μείωσε τις γεννήσεις

Κορονοϊός: Κι ομως, η καραντίνα μείωσε τις γεννήσεις παρά το ότι τα ζευγάρια ήταν μαζί όλη την ώρα στο σπίτι.
Κορονοϊός: Κι ομως, η καραντίνα μείωσε τις γεννήσεις

Κορονοϊός: Κι ομως, η καραντίνα μείωσε τις γεννήσεις παρά το ότι τα ζευγάρια ήταν μαζί όλη την ώρα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, η αναμενόμενη αύξηση των γεννήσεων λόγω των επιβεβλημένων lockdown τελικά δεν «καταγράφηκε» στα ληξιαρχεία της χώρας.

Μάλιτα, τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, δείχνουν πως οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 6,5% κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

Το ίδιο παρατηρήθηκε και για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021.

Τον Ιανουάριο του 2021 είχαμε 7.049 νέες γεννήσεις έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020 που ήταν 7.778.

Σχετικά καλύτερη ήταν η εικόνα το Φεβρουάριο, με τις γεννήσεις το 2020 να ανέρχονται στις 6.658 έναντι αυτών του 2021 που έφτασαν τις 6.553.

«Οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία Covid-19 τόσο σε συναισθηματικό όσο και οικονομικό επίπεδο, εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού όσο και κατ΄ επέκταση της αδυναμίας για οποιοδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό» υπογράμμισε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση στην αυλή του σπιτιού του

Κορονοϊός – Self tests: Η διαδικασία – Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας!

Κορονοϊός: Κι ομως, η καραντίνα μείωσε τις γεννήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Κι ομως, η καραντίνα μείωσε τις γεννήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.