ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους!» (vid)

Κορονοϊός: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έριξε μία μεγάλη... βόμβα.
Κορονοϊός: «Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους!» (vid)

Κορονοϊός: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έριξε μία μεγάλη… βόμβα.

«Η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους εάν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία», είπε η Ματίνα Παγώνη, ενώ ο κορονοϊός αρχίζει να έχει αυξανόμενα κρούσματα στη χώρα μας.

«Στα σχολεία το δύσκολο δεν είναι να τη φοράνε οι μαθητές, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές, γιατί όταν μιλάς, υγροποιούνται και αυτές θα πρέπει να αλλάζουν. Θα πρέπει να υπάρχει δηλαδή μεγάλη ποσότητα από μάσκες για να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΟ: Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού – Αδειάζουν τα γραφεία!

Τόνισε δε ότι ακόμα και τώρα στα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις. «Ειδοποιούνται οι υγειονομικές περιφέρειες και προμηθευόμαστε. Με τα δεδομένα που έχουμε ο κάθε γιατρός στα νοσοκομεία παίρνει μια μάσκα κάθε πρωί. Γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν και να μπορούμε να πάρουμε 2 και 3 μάσκες σε κάθε εφημερία που είμαστε για 24 ώρες», υπογράμμισε.

Η ίδια επανέλαβε ότι μεγαλύτερη ανησυχία στους επιστήμονες προκαλούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, καθώς όπως είπε, ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 80-100 άτομα, σημειώνοντας ότι στην Ισπανία και στην Ιταλία λόγω των ασυμπτωματικών ασθενών τα 50 κρούσματα έφταναν τα 150 μέσα σε μια ημέρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους!» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.