ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μάσκες παντού και εστίαση – διασκέδαση μέχρι τη 1 π.μ. – Όλα τα μέτρα που εξετάζονται

Ο κορονοϊός είναι εδώ και η Κυβέρνηση εξετάζει και πάλι την εφαρμογή νέων μέτρων, με μάσκες παντού και εστίαση - διασκέδαση μέχρι τη 1 π.μ.!
Κορονοϊός: Μάσκες παντού και εστίαση – διασκέδαση μέχρι τη 1 π.μ. – Όλα τα μέτρα που εξετάζονται

Κορονοϊός: Νέα μέτρα εξετάζει για ακόμη μια φορά η Ελληνική Κυβέρνηση, που σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια σύσκεψη που θα παρθούν αποφάσεις και στην οποία θα δώσει το παρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων φαίνεται πως έχει θορυβήσει την Κυβέρνηση που έστω και αν επικοινωνούσε πως δεν θα πάρει άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19, πλέον φαίνεται πως αλλάζει πολιτική.

Με τις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει σε συνεργασία με τους ειδικούς, στοχοποιούνται και πάλι οι ανεμβολίαστοι,  καθώς με τα νέα μέτρα θα τους ασκηθεί εκ νέου πίεση.

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά να πάρει μέτρα που θα διαμορφώσουν νέα δεδομένα σε εστίαση και διασκέδαση.

Για αυτό τον λόγο η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα στη 1, προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις που θα ανακοινώσει στις 18:00 ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6.000 γεγονός που θα παίξει ρόλο στις αποφάσεις που θα παρθούν.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται από την Κυβέρνηση:

  1. Περισσότερα rapid test εβδομαδιαίως, με δικό τους κόστος, σε όσους εργάζονται δια ζώσης αλλά και σε όσους θέλουν να συναλλάσσονται με κάποια δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα.
  2. Οι μεικτοί ανοιχτοί χώροι που είναι καλυμμένοι με plexi glass ή προστατευτικά, θα θεωρούνται εσωτερικός χώρος, που κατά συνέπεια θα απαγορεύει την είσοδο σε ανεμβολίαστους.
  3. Περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστιάσης – διασκέδασης στις κόκκινες περιοχές έως τη 1 π.μ.
  4. Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, με το μέτρο αυτό να αφορά και τους εμβολιασμένους αλλά και τους ανεμβολίαστους.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζονται τα μπρος πίσω με τα νέα μέτρα, με την κυβέρνηση να πηγαίνει μέρα μέρα και να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών.

Όπως αποδεικνύεται και από τα κρούσματα, υπάρχει ξεκάθαρη αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει τον ιό. Πέρα από τα κρούσματα, τα οποία κινούνται σταθερά πάνω από 3-4 χιλιάδες τις τελευταίες ημέρες, προβληματίζει επίσης ο αριθμός των θανάτων.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Μάσκες παντού και εστίαση – διασκέδαση μέχρι τη 1 π.μ. – Όλα τα μέτρα που εξετάζονται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.