ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μέχρι και επτά μέρες ζει πάνω στις μάσκες

Κορονοϊός:  Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την οποία ο SARS-CoV-2 μπορεί να ζήσει στην εξωτερική πλευρά των χειρουργικών μασκών για έως και επτά ημέρες. Την ίδια διάρκεια ζωής έχει ο ιός και πάνω στα χαρτονομίσματα, ανέφερε σε δημοσίευμα της η South China Morning...
Κορονοϊός: Μέχρι και επτά μέρες ζει πάνω στις μάσκες

Κορονοϊός:  Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την οποία ο SARS-CoV-2 μπορεί να ζήσει στην εξωτερική πλευρά των χειρουργικών μασκών για έως και επτά ημέρες.

Την ίδια διάρκεια ζωής έχει ο ιός και πάνω στα χαρτονομίσματα, ανέφερε σε δημοσίευμα της η South China Morning Post.

«Ο SARS-CoV-2 μπορεί να είναι εξαιρετικά ανθεκτικός σε ευνοϊκό περιβάλλον, αλλά ευάλωτος στις βασικές μεθόδους απολύμανσης», ανέφεραν οι Λέο Πουν Λιτμαν και Μάλικ Πέιρις, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

H διάρκεια ζωής του ιού σε μία χειρουργική «είναι ακριβώς και ο λόγος που δεν πρέπει να την πιάνουμε καθόλου με τα χέρια στην εξωτερική της επιφάνεια», τόνισε ο κ. Πέιρις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Μέχρι και επτά μέρες ζει πάνω στις μάσκες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.