ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – molnupiravir: Αυτό είναι το φάρμακο που μπορεί να σώσει όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το αντι-ιικό φάρμακο molnupiravir.
Κορονοϊός – molnupiravir: Αυτό είναι το φάρμακο που μπορεί να σώσει όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο

Κορονοϊός: Το αντι-ιικό φάρμακο Molnupiravir της Merck πήρε και επίσημα την… έγκριση από τη διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το συγκεκριμένο φάρμακο συμβάλλει στη θεραπευτική αντιμετώπιση της πανδημίας και προστατεύει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου από βαριά νόσηση από τη νόσο Covid-19.

Φυσικά, προτείνεται σε ασθενείς που δεν έχουν νοσήσει βαριά, αλλά έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όσοι έχουν επιλέξει να μην προχωρήσουν τον εμβολιασμό τους, οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή χρόνιες παθήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως Molnupiravir έδειξε να μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή θανάτου, από 14,1% σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo), σε 7,3% στα άτομα που έλαβαν το Molnupiravir, από μια ομάδα 775 συνολικά συμμετεχόντων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – molnupiravir: Αυτό είναι το φάρμακο που μπορεί να σώσει όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.