Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Πλησιάζει το «σκληρό» lockdown – Από τι θα εξαρτηθεί


Γιώργος Διπλοΐδης

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Πλησιάζει το «σκληρό» lockdown – Από τι θα εξαρτηθεί


Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως το σκληρό lockdown μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την πορεία του Κορονοϊού στην χώρα μας αλλά και την περίπτωση να εφαρμοστεί ολικό lockdown και στην Θεσσαλονίκη.

Θύμισε ότι κατά το δεύτερο lockdown του Νοεμβρίου που έγινε τμηματικά και ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, σε τέσσερις εβδομάδες, στις 14 Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη άρση περιορισμών.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι σε σχέση με το lockdown του Νοεμβρίου η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη από πλευράς ιικού φορτίου αλλά είναι χειρότερη από πλευράς επιβάρυνσης του Συστήματος Υγείας ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο, το οποίο είναι οι μεταλλάξεις.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι δεν φαίνεται να αποτελεί «το πολύ μεγάλο πρόβλημα», χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ενδεχόμενο σκληρού lockdown. Πρόσθεσε ότι όχι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη αλλά γενικώς είναι της άποψης ότι τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα καθώς έχουν μικρότερο κόστος τόσο υγειονομικό όσο και οικονομικό και διαρκούν λιγότερο.

Καιρός Αρναούτογλου – ΧΑΜΟΣ με τη Μήδεια: Εκεί θα δούμε χιόνια!

Ρωσία-Απειλή: «Διακοπή σχέσεων με Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση κυρώσεων!»

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras