ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός-Τζανάκης: «Φέτος Πάσχα στο χωριό – Τεστ χωρίς σύστημα καταγραφής δεν αρκούν»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως θα υπάρξει μικρή βελτίωση της κατάστασης.

Κορονοϊός-Τζανάκης:
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορονοϊός-Τζανάκης: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως θα υπάρξει μικρή βελτίωση της κατάστασης.

Κορονοϊός-Τζανάκης: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας για την κατάσταση με τον Κορονοϊό, εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα υπάρξει κάποια αποκλιμάκωση από την άλλη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα μετά από μια εβδομάδα ή 10 μέρες να ξεκινήσει και η αποκλιμάκωση στο εθνικό σύστημα υγείας και κυρίως στις ΜΕΘ. Το κοντέρ στις ΜΕΘ θα σταματήσει γύρω στους 700-710 διασωληνωμένους κι εκεί θα σταματήσει η πίεση. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα δούμε παραπάνω από 70 νεκρούς την ημέρα και μετά από 2-3 εβδομάδες θα μειωθεί η θνητότητα».

Όπως τόνισε ο Νίκος Τζανάκης, θα υπάρξει μεγάλη αποκλιμάκωση από τα μέσα Απριλίου και μετά, πιθανότατα στα επίπεδο του Ιανουαρίου που είναι απόλυτα διαχειρίσιμα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό και οι πολίτες θα μπορέσουν να πάνε στα χωριά τους.

Σε ό,τι αφορά στα self test για όλους τους πολίτες που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο καθηγητής πνευμονολογίας σημείωσε ότι «ίσως είναι το σωστότερο από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν». Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν αρκεί ο πολίτης να κάνει το τεστ, αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το δηλώσει σε ένα κεντρικό σύστημα καταγραφής προκειμένου να υπάρξει επιδημιολογική επιτήρηση. «Κάποιος που ανακαλύπτει ότι είναι θετικός, πρέπει να κάνει εξέταση με PCR ή rapid test σε υγειονομική δομή ώστε να δηλωθεί το κρούσμα και να λάβει κατάλληλες πληροφορίες και να γίνει ιχνηλάτηση στο περιβάλλον του. Χρειάζεται σχεδιασμός», ανέφερε.

Στικούδη: «Έχω έναν υπέροχο άνδρα που με φροντίζει και με προσέχει» – Άφησε ανοιχτή την εγκυμοσύνη

Παναθηναϊκός: Τρία κρούσματα κορονοϊού στους «πράσινους»!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Exit mobile version