ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: «Ανοσία το καλοκαίρι, άνοιγμα σχολείων μετά τις 20 Ιανουαρίου» (vid)

Για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος.b

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: «Ανοσία το καλοκαίρι, άνοιγμα σχολείων μετά τις 20 Ιανουαρίου» (vid)
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την εκτίμησή του  για το πότε θα αποκτήσουμε ανοσία, αλλά και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Την ανοσία θα την πετύχουμε κάπου στο καλοκαίρι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου τόνισε: «Ο εφιάλτης έχει σκαλοπάτια μέχρι να τελειώσει. Μέχρι την άνοιξη θα δέχεται πίεση το ΕΣΥ» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Συνολική ανοσία θα την πετύχουμε κάπου μέσα στο καλοκαίρι».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «το Πάσχα η πίεση θα είναι μικρότερη». Στην συνέχεια των λεγομένων του ανέφερε πως: «ο ιός ακολουθεί στην μεταδοτικότητά του τον καιρό. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετά υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού». Όσον αφορά το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού τόνισε πως η απόφαση που πήρε η Μεγάλη Βρετανία για τον εμβολιασμό και το σκεύασμα της AstraZeneca…

Σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι αυτό δεν θα πρέπει να γίνει στις 8 ή 11 Ιανουαρίου, αλλά όπως τόνισε θα πρέπει να συμβεί «γύρω στις 20 του μήνα, που θα έχουμε πλήρη εικόνα του τι κάναμε τις γιορτές. Με ανησυχεί, ωστόσο, η εικόνα της Αττικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνοτουρκικά: Τα ΜΗ-60R είναι οι «φονιάδες» των υποβρυχίων που αποκτά η Τουρκία

Exit mobile version