ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση με 20.000 κρούσματα την μέρα – «Lockdown» στην εστίαση τα μεσάνυχτα

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να βρίσκεται ο Κορονοϊός στη χώρα με νέα μέτρα να πέφτουν στο τραπέζι για συζήτηση σήμερα στη σύσκεψη της Κυβέρνησης.
Κορονοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση με 20.000 κρούσματα την μέρα – «Lockdown» στην εστίαση τα μεσάνυχτα

Κορονοϊός: Μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων για την περίοδο των εορτών προκείμενου να περιοριστεί η πανδημία πριν από 4 μέρες, σήμερα αναμένεται να αποφασιστούν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου.

Η μετάλλαξη Όμικρον που πλήττει όλο τον πλανήτη έχει βρεθεί και στη χώρα μας και πλέον «καλπάζει» η διασπορά της. Οι προβλέψεις των ειδικών είναι δυσοίωνες για τον αντίκτυπο που θα έχει η Όμικρον στην πανδημία. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος μέχρι και για 20.000 κρούσματα την ημέρα από τον επόμενο μήνα!

Για την αντιμετώπισή της την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σταθερά υψηλά στην Ελλάδα και οι ΜΕΘ γεμάτες, κρίνεται απαραίτητη η επιβολή νέων μέτρων στους πολίτες.

Σήμερα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέλευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Επιτροπή των Εμπειρογνώμων. Εκεί θα γίνει ενημέρωση για τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας του Covid-19. Ακόμη όμως θα συζητηθούν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου με την ανακοίνωσή τους να γίνεται πιθανώς μέχρι και σήμερα. Στη συζήτηση φαίνεται να βρίσκεται και η περίπτωση τα νέα μέτρα να ισχύσουν και από τώρα για να περιοριστεί η διασπορά στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, η εστίαση θα βρεθεί στο επίκεντρο των επόμενων μέτρων και η εφαρμογή ενός νέου τύπου «Lockdown».

Κορονοϊός: Tα νέα μέτρα που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί:

  • Αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης, στους οποίους σήμερα έχουν πρόσβαση με αρνητικό rapid test.
  • Αυξημένο testing για την προσέλευση στην εργασία μετά τις γιορτές.
  • Επέκταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας από το 20% που ισχύει σήμερα στο 50% ή και 60%.
  • Επιστροφή στα θρανία επίσης με αυξημένο testing.
  • Κατάργηση των σχολικών εκδρομών.
  • Λειτουργία των γηπέδων με λιγότερους ή και θα καθόλου θεατές τα γήπεδα.

Την ίδια ώρα η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 50 βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι.

Η κατάσταση ξέφυγε πέρα από κάθε έλεγχο με την κυβέρνηση για ακόμη μια φορά να μην έχει κανενός είδους σχέδιο και να λειτουργεί μέρα με τη μέρα στοχοποιώντας ξανά τους ανεμβολίαστους.

Το μέτρο της επαναφοράς της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους φαίνεται πως άργησε να εφαρμοστεί για να μην πληγεί η οικονομία, ενώ το ότι οι εσωτερικοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους αλλά χωρίς την χρήση μάσκας φαίνεται να είναι ο παράγοντας εκτίναξης των κρουσμάτων.

Αποτέλεσμα, ξανά νέα μέτρα – πυροτέχνημα – στο τραπέζι χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση με 20.000 κρούσματα την μέρα – «Lockdown» στην εστίαση τα μεσάνυχτα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.