ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Βαξεβάνης: Ανοιχτή επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο Κώστας Βαξεβάνης έδωσε δημόσια την απάντησή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κλήση του σε απολογία.
Κώστας Βαξεβάνης: Ανοιχτή επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ανοιχτή επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλε ο Κώστας Βαξεβάνης με φόντο την κλήση του σε απολογία στις 6 Απριλίου, η οποία δημοσιεύτηκε στο Documento.

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. εισαγγελέας καθώς και και όσοι όπως λέει «μεθόδευσαν αυτή τη δικαστική περιπέτεια», θα «κριθούμε από την Ιστορία».

Ο Κ. Βαξεβάνης έχει κληθεί να απολογηθεί για τέσσερα αδικήματα μεταξύ των οποίων υπάρχουν και κακουργήματα.

Η επιστολή που έστειλε ο Κώστας Βαξεβάνης

«Κύριε Εισαγγελέα

Όπως γνωρίζετε, καλούμαι να απολογηθώ στις 6 Απριλίου, ως κατηγορούμενος για τέσσερα αδικήματα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και κακουργήματα.

Φαντάζομαι πως επίσης γνωρίζετε, ότι Διεθνείς Οργανώσεις Τύπου, θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, έχουν χαρακτηρίσει τη δίωξη μου ως πολιτική δίωξη και τιμωρία γιατί άσκησα το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Ξέρω πως μέσα σας έχετε ήδη δώσει την απάντηση πως ο κάθε Δικαστής είναι και ανεξάρτητος και δεν εξαρτά την γνώμη και την απόφασή του από όσα γίνονται γύρω του. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όμως είναι μια αβαρής , φιλολογική έννοια, στην οποία δίνει υπόσταση και βάρος ο κάθε δικαστής με τη στάση του. Εσείς δε, έχετε το δυσμενές προνόμιο, να πρέπει κάνετε τις αναγκαίες σταθμίσεις για να διαφυλάξετε το Κράτος Δικαίου, το κύρος της Δικαιοσύνης και κυρίως να ορίσετε κάθε φορά, πότε η κρίση του Δικαστή είναι πραγματική κρίση και όχι μέθοδος εξαπάτησης της κοινωνίας και προσωπείο διαφθοράς.

Δεν απευθύνομαι σε εσάς για να κρίνετε την υπόθεσή μου. Σας απευθύνομαι όμως, νοιώθω την ανάγκη να το κάνω και μάλιστα δημόσια, γιατί και εσείς, και εγώ και όσοι μεθόδευσαν αυτή τη δικαστική περιπέτεια, θα κριθούμε από την Ιστορία. Κανένας δεν θα απαλλαγεί από το ιστορικό του βάρος δια της αφυπηρετήσεως ή με το επιχείρημα «μα εγώ δεν ήξερα».

Δεν θα επεκταθώ στο κατηγορητήριο και την αποδόμησή του, θα το κάνω ενώπιον της Ανακρίτριας. Θα παρακάμψω επίσης τον πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο κινείται η Δικαιοσύνη στην περίπτωσή μου, η οποία αντί να αποδείξει με στοιχεία, πρόσωπα, τόπο και χρόνο την ενοχή με καλεί να αποδείξω εγώ ότι δεν είμαι ελέφαντας. Ακόμη χειρότερο κάνει δίκη προθέσεων, λέγοντας πως δημοσιεύματά μου μπορεί να μην ήταν ψευδή, αλλά εξυπηρετούσαν προθέσεις (να εισηγηθείτε να μπει στον Ποινικό Κώδικα ένα άρθρο περί προθέσεων ακόμη και στην καταγραφή της ίδιας της αλήθειας).

….»

Διαβάστε περισσότερα και τη συνέχεια της επιστολής ΕΔΩ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κώστας Βαξεβάνης: Ανοιχτή επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.