ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοβάσεβιτς: Βίντεο «συνέλαβε» τον δράστη που τον πυροβόλησε

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Κοβάσεβιτς: Βίντεο «συνέλαβε» τον δράστη που τον πυροβόλησε

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την ενέδρα θανάτου εναντίον του Ντάρκο Κοβάσεβιτς έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής φέρεται να έχουν στα χέρια τους βίντεο, το οποίο ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμα και στην ταυτότητα του δράστη που πυροβόλησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και το εξετάζουν με προσοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Real News της Κυριακής, οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδρομή που έκανε ο δράστης από την οδό στην οποία βρίσκεται το σπίτι του γνωστού βετεράνου παίκτη, μέχρι και τον περιφερειακό στο γκολφ Γλυφάδας, όπου έκαψε το αυτοκίνητο διαφυγής, ψάχνοντας πόρτα-πόρτα για βιντεοληπτικό υλικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Αρχές κατάφεραν εντέλει να εξασφαλίσουν βίντεο από ιδιωτική κάμερα, όπου διαφαίνεται το μικρό αυτοκίνητο πόλης με τον ψηλό άνδρα με καπέλο τύπου τζόκεϊ στο κεφάλι του να απομακρύνεται από το σημείο της απόπειρας μέσω συγκεκριμένης οδού.

Ήδη το βίντεο έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για να «καθαριστεί», σε μια προσπάθεια να φανεί το πρόσωπο του δράστη και -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- ίσως αυτό να συμβεί σύντομα.

Κοβάσεβιτς: Τα σενάρια

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την επίθεση στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, πιστεύουν πως ο δράστης δεν ήθελε να σκοτώσει τον γνωστό ποδοσφαιριστή, αλλά να του περάσει ένα μήνυμα με τον δικό του τρόπο. Αυτό προκύπτει από τη σκηνή του περιστατικού, καθώς ο δράστης έφτασε σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί πως το εννιάρι πιστόλι μάρκας «Glock», που βρέθηκε σχεδόν κατεστραμμένο στο καμένο αυτοκίνητο του δράστη, είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό, τότε ο άγνωστος άνδρας είναι αδύνατον να αστόχησε. «Από τόσο κοντινή απόσταση και με αυτό το όπλο δύσκολα αστοχείς. Το πλέον πιθανό είναι να μην ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά να τον εκφοβίσει και παράλληλα να του περάσει ένα μήνυμα», λέει στην εφημερίδα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι το γεγονός πως στο σημείο του πυροβολισμού δεν βρέθηκε κάλυκας από το πιστόλι, όπως βέβαια και η βολίδα.

Ένα σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία, είναι ο δράστης να μάζεψε τον κάλυκα ή να πυροβόλησε με περίστροφο που δεν αφήνει κάλυκα και να παράτησε μέσα στο αυτοκίνητο ένα «άκυρο» όπλο, για να θολώσει τα νερά των ερευνών.

Παράλληλα και λόγω του ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί βολίδα από τη σφαίρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο ο δράστης να χρησιμοποίησε ακόμα και αβολίδοτα πυρομαχικά, δηλαδή σφαίρα που δεν έχει μολύβι, παρά μόνο τη γόμωση εκπυρσοκρότησης.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοβάσεβιτς: Βίντεο «συνέλαβε» τον δράστη που τον πυροβόλησε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.