ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρατούμενοι μετανάστες έβαλαν φωτιά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, όταν λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης (15/5), τέσσερις μετανάστες που κρατούνται έβαλαν φωτιά, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης τους. Στο σημείο έφτασαν άμεσα τέσσερα οχήματα με 12 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσβησαν τη φωτιά που είχε ξεκινήσει από κελί του δευτέρου ορόφου. «Σήμερα...

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, όταν λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης (15/5), τέσσερις μετανάστες που κρατούνται έβαλαν φωτιά, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης τους.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα τέσσερα οχήματα με 12 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσβησαν τη φωτιά που είχε ξεκινήσει από κελί του δευτέρου ορόφου.

«Σήμερα έγινε μια εξέγερση κρατουμένων σε προσωρινά κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης με αποτέλεσμα την καταστροφή πτέρυγας του κτιρίου. Το σημαντικό όμως είναι ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα τόσο συναδέλφων, όσο και κρατουμένων», δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Κωνσταντίνος Λεφαντζής.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες στα κρατητήρια στοιβάζονται υπεράριθμοι μετανάστες κάτω απο δύσκολες συνθήκες, ενώ οι ίδιες πηγές λένε ότι οι χώροι έχουν μετατραπει σε προαναχωρησιακό κέντρο, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις.

*Φωτό αρχείου

Exit mobile version