ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρυπτονομίσματα: Απίστευτη απάτη – Έχασε 4000 ευρώ – Πως τον ξεγέλασαν

Θύμα μιας απίστευτης απάτης έπεσε ένας άνδρας στον Βόλο.

Κρυπτονομίσματα: Απίστευτη απάτη - Έχασε 4000 ευρώ - Πως τον ξεγέλασαν
Κρυπτονομίσματα: Απίστευτη απάτη - Έχασε 4000 ευρώ - Πως τον ξεγέλασαν
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν για πολλούς μια λύση για εύκολο χρήμα, όμως δεν ισχύει το ίδιο για έναν 49χρονο άνδρα από τον Βόλο ο οποίος είδε μια καλοστημένη απάτη να του κοστίζει ακριβά.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν τον Οκτώβριο του 2021 ο άνδρας δέχθηκε μια κλήση από νούμερο που τηλεφωνούσε από την Αγγλία και το οποίο έκανε ένας Έλληνας που του παρουσιάστηκε ως υπεύθυνος του λογιστηρίου μιας συγκεκριμένης εταιρείας.

Τότε, του μίλησε για μια επένδυση που θα μπορούσε να κάνει σε κρυπτονομίσματα και η οποία θα μπορούσε να του αποφέρει σε βάθος χρόνο μέχρι και 15.500 ευρώ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ίσχυε, με τον 49χρονο να πείθεται να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 4.000 ευρώ οι οποίες αργότερα εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν, την Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία.

Το ποσό αυτό μάλιστα δεν δόθηκε απευθείας καθώς αρχικά υπήρξε μια μικρή κατάθεση των 300 ευρώ ενώ ακολούθησε μια δεύτερη των 500 μέχρι που συμπληρώθηκε το ποσό των 4.000 ευρώ οι οποίες πλέον έχουν κάνει φτερά!

Το γεγονός όμως ότι δεν έβλεπε τα λεφτά που του είχαν τάξει να μπαίνουν στον λογαριασμό του τον έκανε να ανησυχήσει και να αναζητήσει μαζί με τον λογιστή του την αλήθεια.

Τότε για κακή του τύχη διαπίστωσε πως η εταιρεία με την οποία συνομιλούσε δεν ήταν υπαρκτή και όπως ανέφερε η ΕΡΤ, έσπευσε για να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων στην Αστυνομία.

Πλέον η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια της δικαιοσύνης που αναζητεί να βρει λύση για την εξιχνίαση της υπόθεσης, σε συνεργασία πάντα με τις αρχές του Λιχτενστάιν, της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Γερμανίας.

Exit mobile version