ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: Τι αναφέρει για το περιστατικό με το τουρκικό σκάφος κοντά στη Ρόδο

Σε καταδίωξη ύποπτου σκάφους στη νότια Ρόδο προχώρησε μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα σκάφος του Λιμενικού.
Λιμενικό: Τι αναφέρει για το περιστατικό με το τουρκικό σκάφος κοντά στη Ρόδο

Ένα νέο επεισόδιο που προφανώς σχετίζεται με παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Ρόδο.

Τουρκική θαλαμηγός που πλησίαζε χωρίς φώτα τα ελληνικά χωρικά ύδατα στη Ρόδο έγινε αντιληπτή από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσε στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Δείτε Live την πορεία του Oruc Reis (vids)

Το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας: «Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών ν. Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Μετά τη συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο Κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο.

Έπειτα από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λιμενικό: Τι αναφέρει για το περιστατικό με το τουρκικό σκάφος κοντά στη Ρόδο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.